Repair café

Repair café

Hoofdthemas

Wat is een Repair Café?

Het Repair Café is een maandelijkse gratis bijeenkomst waarbij mensen samen spullen herstellen. Op de locatie waar het Repair Café plaatsvindt, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Er zijn enthousiaste deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers brengen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. 

Welke disciplines bieden we aan?

Herstellingen van:

  • Klein elektro
  • Textiel
  • Messen, scharen en snoeischaren slijpen
  • Fietsnazicht

Hulp bij:

  • Softwareproblemen
  • Installeren van apps zoals itsme
  • Allerlei digitale problemen

Wanneer is het Repair Café?

Al enkele jaren houdt het Repair Café on tour maandelijks (meestal op de tweede zaterdag van elke maand) een halte in een ander ontmoetingscentrum te Oostende, dit van september tot en met juni. Dit telkens tussen 13.30 en 17.00 uur. Volg het ontmoetingscentrum of het  Repair Café On Tour Oostende via Facebook of contacteer de centrumleiders voor de bijeenkomsten. Vooraf inschrijven is niet verplicht.

In het voorjaar van 2023 vindt het Repair Café plaats op de volgende data: 

Vrijdag 14 en zaterdag 15 april 2023 
OC Schaperye
Uitzonderlijk van 10.00 tot en met 18.00 uur

Café Recupel komt op vrijdag 14 en zaterdag 15 april naar ontmoetingscentrum Schaperye om aan te sluiten op het bestaande Oostendse initiatief Repair Café. Tijdens deze twee dagen is er een pop-upcafé, waar iedereen welkom is!  Op vrijdag 14 april is enkel herstel klein elektro mogelijk, op zaterdag 15 april is herstel mogelijk van klein elektro, textiel, software, messen scharen en snoeischaren slijpen en fietsnazicht. Zaterdag zal ook de kringloopwinkel aanwezig zijn met een infostand en workshop textiel beschilderen.

Zaterdag 13 mei 2023
OC De Blomme

Zaterdag 10 juni 2023
OC 't Kasteeltje

Bekijk de flyer:

repaircafevoorjaar2023-2(A3).pdf155,9 Kb(pdf)