Repair Café on tour

Het Repair Café is een gratis bijeenkomst waarbij mensen samen spullen herstellen. Vanaf 9 oktober houdt het coronaproof café opnieuw elke maand halt in een ander ontmoetingscentrum in Oostende.

Het 'Repair Café' is een gratis bijeenkomst waarbij mensen samen spullen herstellen. Elke maand houdt het café halt in een ander ontmoetingscentrum in Oostende. 

repaircafenajaar2021(A3).pdf119,9 Kb(pdf)

Data najaar

Zaterdag 9 oktober:                        OC De Blomme, Chrysantenstraat 30, 8400 Oostende (059 43.52.34)

Zaterdag 12 november:                 OC De Boeie, Kerstraat 35, 8400 Oostende (059 43 50 10)

Zaterdag 11 december:                OC De Ballon, Mansveldstraat 9, 8400 Oostende (059 33 36 91)

De Repair Cafés die in de ontmoetingscentra georganiseerd worden, draaien op vrijwilligers. Er zijn een twintigtal vrijwilligers, elk met hun eigen specialiteit, die beschikken over een dosis knowhow van onschatbare waarde. Om de veiligheid van onze reparateurs, medewerkers en bezoekers te garanderen, zal het Repair Café er iets anders uitzien dan voorheen.

Vaak worden spullen gewoon weggegooid in plaats van na te zien of ze eventueel nog hersteld kunnen worden. Meestal beschikken mensen niet over de juiste kennis om het voorwerp te herstellen of soms is de prijs van een nieuw toestel laag genoeg om een nieuwe aankoop te doen. De voorbije jaren zien we een kentering in de consumptiemaatschappij, waarbij men gebruikte en kapotte zaken toch een nieuw leven wil inblazen. Daarop willen wij met de Repair Cafés graag op inspelen.

Hoe gaat het Repair Café in zijn werk?  

Eindelijk starten de répair cafés terug op. Maak een afspraak voor het herstellen van je materiaal. Bel hiervoor naar het ontmoetingscentrum waar het Repair Café plaatsvindt. Het OC geeft dan een concreet uur mee. Zorg dat je stipt op het afgesproken uur van de herstelling aanwezig bent. Mondmasker is verplicht. Er zal geen cafetaria geopend zijn. Wel wordt een kleine wachtruimte voorzien waar, indien nodig, mensen op veilige afstand kunnen wachten tot ze aan de beurt zijn. Het herstelde materiaal wordt ontsmet en kan je meteen na de reparatie mee naar huis nemen.


De aangeboden disciplines zijn: Klein elektro, textiel, pc hard- en software, messen en scharen slijpen en fietsnazicht.

Vaste waarde

Het Repair Café is ondertussen een vaste waarde geworden in Oostende. In de Repair Cafés kan je terecht voor kleine elektronische toestellen, hard- en softwareproblemen bij pc’s, fietsnazicht en het slijpen van messen en scharen.

Gepubliceerd op woensdag 7 oktober 2020 14.13 u.