Ria Willemsen

riawillemsenkunst.be

Ria Willemsen werd geboren in 1956 te Mortsel. Gehuwd met Hendrik en moeder van drie  kinderen. Ze werd recent grootmoeder.

Ze heeft als kind steeds veel getekend maar deze hobby werd stopgezet tijdens haar studies. Ze nam zich voor om de draad weer op te nemen eens met pensioen maar ze kon zolang niet wachten. Naast haar professionele activiteit als dermatoloog, lukte het om les te volgen aan de Academie Beeldende kunsten te Anderlecht en later aan de Stedelijke Academie Jan Portaels te Vilvoorde.

Zo’n twintig jaar geleden begon ze menselijke huidstructuren te schilderen, zoals een navelbuik, handen. Stilaan verwerkte ze steeds meer materialen in haar schilderijen.  De  overgang naar beeldhouwen was een logische stap.

Ria gebruikt vaak organisch materiaal als klei, hout en medisch afvalpapier uit haar kabinet. Haar beelden zijn gedeeltelijk geïnspireerd op wat ze ziet rondom haar. Ze ontleent ook motieven uit niet westerse, kunstvormen. Haar beelden ontstaan steeds intuïtief. Het lijkt of het werk haar kiest. Het is een raadsel dat zich aanbiedt en waarvoor ze een oplossing moet zoeken door haar blik te richten op materialen uit haar omgeving. Haar organische beelden vertonen een combinatie van ruwheid en kwetsbaarheid. Vaak zal ze haar creaties omhullen, een nieuwe huid schenken.

Adres

Broekstraat 28 , 1860 Meise
Tel./GSM
0473246981
riawil@telenet.be
Website
www.riawillemsenkunst.be

Sociale media

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.