Rijden op de zeedijk beperkt toegestaan voor afbraak strandcabines

Het einde van de zomer komt eraan, wat betekent dat de strandcabines binnenkort weer afgebroken worden. Stad Oostende zet daarom nog even de reglementering over het oprijden van de zeedijk in de kijker.

De opbouw van de strandcabines kon dit jaar zoals steeds starten vanaf de paasvakantie. De vele strandcabinehouders konden genieten van een heerlijke zomer op het strand. Het einde van de zomer komt echter dichterbij, en ten laatste op 30 september moeten alle strandcabines weg zijn van het strand.

Het motorisch verkeer op de zeedijk is strikt gereglementeerd om de veiligheid te garanderen. Voor het afbreken van de cabines mogen strandcabinehouders elke dag tussen 06.00 en 10.30 uur de zeedijk oprijden. De toekenningsbrief van de standplaats geldt als verantwoording voor het oprijden van de zeedijk binnen deze uren. Buiten deze uren is het oprijden niet toegelaten en worden er geen vergunningen afgeleverd.

Voor het weghalen van de strandcabines in Raversijde (zone 5) moet men de dijk oprijden ter hoogte van de Diksmuidestraat en afrijden ter hoogte van het Provinciedomein Raversyde.

Wie vragen heeft over de toelating voor het rijden op de Zeedijk kan terecht bij de dienst Vergunningen via strandcabine@oostende.be.

Gepubliceerd op donderdag 15 september 2022 11.10 u.