Rookie, de zorgzame hond

Hoofdthemas

Rookie is de trouwe viervoetster van Aude, die als ergotherapeut in een woonzorgcentrum werkt. Aude neemt Rookie af en toe mee naar haar werk en de interactie tussen de bewoners en de hond heeft een grote impact op hun welzijn.

Stimulans voor fysieke activiteit

Het contact tussen de bewoners en de hond zorgt voor meer fysieke activiteit. Bewoners die normaalgezien weinig bewegen, worden gestimuleerd om te wandelen met Rookie. Dit heeft een positief effect op hun lichamelijke gezondheid.

Ontspanning en vermindering van ziektesymptomen

De interactie tussen de bewoners en Rookie zorgt ook voor ontspanningen en vermindering van ziektesymptomen. De bewoners voelen zich op hun gemak bij de hond en de interactie vermindert hun stressniveau. Hierdoor kunnen ze beter omgaan met hun ziektesymptomen en voelen ze zich over het algemener beter.

Trots op Rookie

Aude is natuurlijk super trots op haar lieve, mooie, speelse en zorgzame hond. Ze ziet de impact die haar hond heeft op het welzijn van de bewoners en is blij dat ze haar kan meenemen naar haar werk. Rookie is niet alleen een trouwe viervoeter, maar ook een belangrijk lid van het zorgteam in het woonzorgcentrum.

Je kan jouw huisdier hier nomineren!