Rouwregister voor Gerard Daniëls, oud-schepen en oud-gemeenteraadslid

Stad Oostende opent een digitaal rouwregister naar aanleiding van het het overlijden van oud-schepen en oud-gemeenteraadslid Gerard Daniëls.

Gerard Daniëls legde de eed af als schepen in november 1980. Als arts was hij onder meer bevoegd voor Sport en Jeugd, later ook voor Openbare Werken. Hij bleef actief in die functie tot eind 1988. Daniëls was destijds sportarts van de Koninklijke Belgische Wielerbond, KVO en Sunair Basketbalclub. Hij begeleidde de Belgen op diverse Olympische Spelen en internationale kampioenschappen. Deze veelzijdige man is bekend voor zijn jarenlange inzet voor de Oostendse daklozen. In december 2018 werd hij nog door de Cultuurraad gehuldigd omwille van zijn grote inzet voor de Oostendse cultuurwereld.

Dokter Daniëls leefde in de harten van vele mensen. Als medestichter van de allereerste jeugdclub NonStop schreef hij een echt Oostends verhaal waaraan vele inwoners mooie herinneringen koesteren. Zijn dood beroert menig Oostendenaar die in deze uitzonderlijke omstandigheden geen afscheid kunnen nemen. Ik hoop dat dit digitale rouwregister toch wat troost brengt voor de pijn en de leegte die hij achterlaat. Gerard Daniëls overleed na een slepende ziekte op 86-jarige leeftijd.

Stad Oostende, de burgemeester en alle schepenen, betuigen hun oprechte deelneming aan de familie en naasten van Gerard Daniëls. Oostende verliest hiermee een belangrijke en verdienstelijke persoonlijkheid.

Als eerbetoon opende Stad Oostende een digitaal rouwregister. Het rouwregister kun je bekijken of ondertekenen op www.oostende.be/rouwregister

Gepubliceerd op donderdag 30 april 2020 0.00 u.