Samen rouwen in tijden van corona

Samen rouwen in tijden van corona

Elkaar steunen als het moeilijk gaat. Bekommernissen, verdriet of angsten met elkaar kunnen delen. Het zijn zaken die ervoor zorgen dat mensen een hechte gemeenschap vormen, ook in Oostende. Vanaf vandaag kan iedereen daarom op de website van Stad Oostende een boodschap achterlaten op dit digitaal rouwregister, naar aanleiding van de coronacrisis.

Reacties

 • deken Antoon W.
  afscheid van Dokter Daniëls

  De uitvaart van de heer Dokter Daniëls vond op 30 april laatstleden in de kerk Sint-Jozef plaats. In aanwezigheid van zijn broers en zussen en zijn pleegzoon Lucien werd afscheid genomen van deze in Oostende zeer gewaardeerde mens.

  Gerard hield van Oostende en van de zee.

  Hij was erg sociaal.

  In het begin van zijn carrière hield hij zich bezig met de jeugd. Hij was stichter van de jeugdclub Non Stop. Daarna was zijn job als sportarts, zijn hoofdbezigheid. Hij was medisch begeleider van voetbalploegen, basketploegen en wielrenners. Als arts ging hij naar de olympische spelen en naar wereldkampioenschappen wielrennen.

  Na zijn pensionering trok hij zich het lot aan van Oostendse daklozen. Hij zorgde voor onderdak.

  Hij had dus wel een gevuld leven en zorgde vooral voor anderen.

  Mensen in nood heeft hij bijgestaan, hij deed het zonder onderscheid, hij deed wat Jezus ons heeft geleerd. Wat je aan een van dezen, de geringste van mijn zusters en broeders, doet, dat heb je aan Mij gedaan.

  Het christelijke geloof dat hij van thuis heeft meegekregen werd in zijn leven heel concreet. Met al zijn mogelijkheden als mens en dokter wil hij mensen beluisteren, de groten uit de sportwereld, uit de politieke wereld maar ook de kleinsten. Die hij zomaar ontmoette langs de straat wist hij nabij te zijn. Zijn voorbeeld ontroert en raakt ons, hij is voor ons allen een getuigenis.

  Maar het mysterie van zijn leven, ook al kan niet iedereen het begrijpen, was helder en eenvoudig: zo ook worden wij allen door God en Jezus bemind. Die liefde van Godswege zocht hij en was hem ook dierbaar in een gebed, in de eucharistie in een inwendigheid en een persoonlijke bekering.

  Hij beleefde zijn engagement niet als een wat naïeve wereldverbeteraar, maar dat hij op zijn eigenste plaats met durf open bleef staan voor de noden die hij zag. Dat was voor hem de evidentie zelf, dat was het brood breken in de eucharistie. Er zat een soort natuurlijke evidentie in zijn optreden en voor hem persoonlijk was er het weten en het geloof dat het zo was dat je medemens moest zijn. Want zelf mogen wij de liefde van de Heer ontvangen.

  Gerard stond in vertrouwen, ook in de laatste momenten van zijn leven, nu zou hij zijn Heer ontmoeten. Wel hoopte hij op een privilege: friet in plaats van rijstpap!

  Dat was zijn zekerheid, zoals ze er al zijn hele leven is geweest , dat God zou zijn zoals Hij aan ons geopenbaard werd: Een God van liefde, die ons allen als eerste heeft bemind.
 • Andreas V.
  Aan de familie van Gerard Daniels .Ik de vrouw van Andreas heb persoonlijk Gerard gekend. non-stop voetbal volleybal enz het was een prachtig mens maar ook streng hij had een zeer goed hart voor iedereen die het moeilijk had We zullen hem niet vergeten Rita Van Acker
 • hilda v.
  Aan de familie van Gerard,
  Onze oprechte deelneming bij het heengaan van een schitterend mens!Gerard die vooral oog had voor de minderbedeelden onder ons.
  Zijn schouderklopjes ten tijde van de Non-Stop, zijn sigaar, zijn heimelijke lach waren een van zijn kenmerken die ik mij nog herinner.
  Dubbel triestig dat we hem geen laatste groet kunnen brengen en dat hij nu in alle stilte begraven wordt.
 • Timperman E.
  Innige deelneming en enorm respect voor zijn onbegrensde inzet voor de opvang en bekommernis voor de Oostendse daklozen. Een mens met een gouden hart die zijn bezit heeft gedeeld met de armen en minderdeelden in onze harde maatschappij, zo zal ik hem gedenken. Rust in vrede, velen zullen treuren om uw gulheid.
 • Brende M.
  Innige deelneming Beste gerard,ik ben blij dat ik je al mijn hele leven ken u was een goed mens ik zal je nooit vergeten rust zacht
 • Marcel z.
  Innige deelneming aan de familie bij het overlijden van een goed mens .Dr Daniels gekend als clubdokter in de jaren zestig als clubdokter bij het
  toenmalige voetbalclub V.G. OOSTENDE .
 • Slingers C.
  Veel sterkte aan heel de familie
  Christa
 • Ivan D.
  Een prachtig mens was jij Gerard , met de sigaar , wij leerden jou kennen in onze geliefde jeugdclub " Non Stop " waar jij de Oostendse jeugd opving in de vele hobbyclubs van
  onze jeugdclub , ook in onze loopclub waar jij fier was met de behaalde resultaten , en toen wij als jongeling in de jeugdclub ons eerste kus gaven , toen klopte jij op onze schouder en zei " jongeman de liefde word getoond met het hart en niet met de mond " dit is mij altijd bij gebleven , bedankt Gerard dat wij een deel van onze jeugd mocht delen met jou .
 • Lut D.
  Innige deelneming.
  Veel sterkte aan de familie.
 • eric m.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke periode die we meemaken
  aan alle mensen die hun dierbare verloren hebben in de corona tijd
 • Lutgarde V.
  Innige deelneming en sterkte aan alle families en vrienden die hun geliefden zijn verloren
 • steve v.
  Bedankt dr daniels dat ik in de moeilijkste periode van mijn leven bij u terecht kon. Rust zacht. Ik weet dat je van hierboven fier zal zijn op mij. Je hebt voor altijd een plaats in mijn hart. Van 1 van je ex daklozen bedankt.
 • Geert O.
  Ik wens mijn innige gevoelens van medeleven uiten bij het overlijden van dokter Gerard Daniëls. Hij was een grote meneer in de Oostendse samenleving en de Oostendse politiek! Gerard had altijd oog voor de noden van de zwaksten, de kleinsten, de jeugd, de daklozen, de kansarmen in onze samenleving! God hebbe zijn ziel! Dat hij rustte in vrede!
 • Nathalie D.
  Elke dag een extra pijn van binnen . Maar toch gelukkig zijn . Elke dag die gsm controleren . Onbewust en toch er in het dagelijks leven zijn . Je hebt mee een liefde geschonken en alles voorbereid . Maar de man van men leven ben ik voor altijd kwijt. Je kan houden op verschillende manieren. Maar elke dag besef ik dat je zo veel van me houde dat wat ik nu heb me ook nooit zou verlate. Je hebt er zelf voor gekozen om te gaan . Lieve ranveer ik mis je zo . Had je het maar nooit gedaan ! #akk47
 • Nathalie D.
  Filou , Oostende en vooral de jeugd is hun papatje kwijt ! Maar weet dat je fantastische kinderen hebt ! En kleinkinderen. je word gemist ! Door ons allemaal !
 • Carole S.
  Ik ben mijn papa kwijt hij is op 3 April overleden in het AZ damiaan te oostende filou werd hij genoemd door zijn vrienden en familie. Ik vat het nog niet. Ik Ken mijn Vader Al's een levendige warme man de man met het Hart op de juiste plaats.ik zou iets will en doen maar ik Kan niet ik weet niet toen ik hem mocht zien in mortuarium mijn reactie was hem optewarmen want hij was zo koud toen hij in ziekenhuis zat kreeg hij elke dag bezoek opeens waren bezoeken afgeschaft door overhead Dan stel ik mij de vraag moest je bezoek gekregen hebben was je Dan nog van deze Wereld?
 • Phil H.
  Iemand verliezen is zoals een fantastische zeil ervaring op een prachtige boot. Je hebt de zeven zeeën gezien, je hebt stormen moeten trotseren, sommige dagen kon je niet vooruit want er was geen wind.. Je bent rijker geworden aan persoonlijke en aan groepservaringen, je hebt gegroeid in goede en minder goede dagen. Je hebt samen een weg afgelegd, en je houdt er fantastische herinneringen aan over. Die boot vaart weg zonder jou, je volgt hem tot aan de horizon, dan verdwijnt hij... Maar het is niet omdat je die boot niet meer ziet, dat die er niet meer is... Mooie herinneringen blijven
 • Marianne A.
  Het zijn tijden van steun betuigen
  hulp aanbieden
  er zijn voor elkaar
  Totaal onverwacht
  zo onwezenlijk
  echt raar
  Respectvol
  oprecht
  nu het nog kan
  M’n medeleven betuigen
  voor een kind
  een vrouw
  een man ...
 • Johan D.
  Ik speel een lied, een lied van stilte, voor hen die heengegaan zijn. De geliefden achtergebleven met de vraag waarom. Ik speel nog een lied, een lied van hoop en troost. Een lied voor mijn medemens in diepe rouw. Sterkte aan allen in deze onzekere en droeve tijden.

  Johan Delacauw.
  Muzikant.
 • Carl M.
  Veel sterkte aan iedereen die een dierbare verloren heeft

Reageer

Reageren is niet meer mogelijk.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.