Gerard Daniëls

Gerard Daniëls legde de eed af als schepen in november 1980 en bleef actief in die functie tot eind 1988. Hij is overleden op 86-jarige leeftijd. Daniëls is ook de voormalige sportarts van de Koninklijke Belgische Wielerbond, KVO en Sunair Basketbalclub en is ook bekend voor zijn jarenlange inzet voor de Oostendse daklozen. 

Gerard Daniëls werd in 2018 nog gehuldigd door de Cultuurraad omwille van zijn grote inzet voor de Oostendse cultuurwereld.

Stad Oostende, en meer specifiek de burgemeester en alle schepenen, betuigen hun oprechte deelneming aan de familie en naasten van Gerard Daniëls. Oostende verliest hiermee een belangrijke en verdienstelijke persoonlijkheid.

Reacties

 • Jean-Pierre V.
  Bedankt Gerard, voor al je warme menselijkheid en je belangeloze inzet voor je medemens. Ik zal je altijd herinneren uit mijn prille jeugd in de Non-Stop. Toen wij tijdens een "slowtje" dan toch eens een kusje konden versieren moest dit heel stiekem gebeuren want jij was er altijd als de kippen bij om te zeggen "dat wij onze manieren moesten houden". Naast je gewaardeerde inzet voor de jeugd kent iedereen jouw natuurlijk van de "voetbalknietjes" en je onvoldroten inzet voor de kwetsbaren uit onze Oostendse gemeenschap. Veel respect en veel goede herinneringen.
 • Micheline R.
  In de jaren 60 hebben wij elkaar gekend en dan zijn onze wegen uit elkaar gegaan.
  Ik hoorde nog wel verhalen over jou van je zus of haar man.
  Maar nu kwam dit overlijden heel hard aan een stuk verleden dat opeens heel dichtbij kwam.
  Mijn diepste medeleven en deelneming voor de familie. Rust zacht Gerard
 • Rob J.
  Namens sp.a Oostende bied ik onze deelneming aan bij het heengaan van ere-schepen Daniëls. Hij heeft veel voor Oostende betekend, in welke hoedanigheid dan ook. Ook op hoge leeftijd speelde hij nog een rol van betekenis bij de opvang van daklozen. Huize Gerard is een mooi eerbetoon aan die onbaatzuchtige inzet.
 • Paul D.
  In eigen naam en in naam van de Koninklijke Geneesheren Vereniging Oostende biedt ik mijn medeleven aan pleegzoon, familie en vrienden van collega Gerard DANIELS. Hij was lid van de vereniging tot zijn pensioen, maar omwille van zijn inzet voor de daklozen was op vrijdag 20 maart een spreekbeurt in de Bibliotheek voorzien, omwille van de CORONAlockdown uitgesteld tot het najaar. Ik heb hem nog éénmaal vanuit de tuin van het ziekenhuis toegezwaaid en nog éénmaal aan de lijn gehad: "Collega, als een beest zijn einde voelt naderen, dan trekt hij zich terug om dood te gaan; met mensen is dit ook zo..." DANK voor alles.
 • Paul C.
  Dr Daniels was ook een geliefd docent van sociale geneekunde en demografie in het HISS De Haan. Vele studenten herinneren zich Gerard als een goed mens en begaan met de jongeren en zijn studenten. Kortom een rust uitstralend en empatisch docent die ik nooit zal vergeten.
 • Jacques V.
  Beste Gerard, wat een goede herinneringen hebben wij aan jou, in de tijd van de jeugdclub Non Stop. Wij hebben daar in onze jeugdjaren veel en veilig amusement gekend, zowel in de danszaal als in de hobbyclubs. Jij was daar alom aanwezig en een drijvende kracht om de jonge mensen te begeleiden en hun creativiteit aan te moedigen. Kortom een voorbeeld voor ons allen. Bedankt Gerard voor uw grote inzet.
 • Paul T.
  Mijn oprechte christelijke deelneming aan alle familieleden! We zouden hier vele bladzijden kunnen vullen om te beschrijven wat Gerard voor Jeugdclubs Non Stop, de Oostende jeugd en voor mezelf heeft betekend. Hij laat een onuitwisbare stempel na. Het was een hele eer om hem te hebben mogen kennen en ermee samen te werken.
 • Jamie L.
  Beste gerard, ik ben blij dat jij in mijn leven was! Kzal je nooit vergeten, nooit vergeten hoe ik lekker koekjes van uit je kastje mocht opeten, nooit vergeten hoe jij piano speelde, en hoe ik er op mocht tokkelen! Kga je missen! Rust in vrede gerard xxxx
 • Vermeesch R.
  Innige deelneming
 • Brenda M.
  Innige deelneming, beste gerard , ik ben blij dat ik je al mijn hele leven heb gekend,u was een goed mens ik zal je nooit vergeten rust zacht .
 • Erik P.
  Beste familie
  Vol verbijstering las ik het nieuws omtrent het overlijden van mijn clubdokter, Gerard Daniëls. Wij hadden een heel nauwe en fijne band! Ene met ernst maar zeker ook met een grap en een lach. Ik herinner hem als een verstandige, wijze man. Als jonge voetballer keek ik naar hem op. En dat is altijd zo gebleven. En zoals met vele zaken in het leven, heb ik nu spijt hem niet nog eens opgezocht te hebben... Maar hij blijft in mijn hart. Veel sterkte.
 • Lionel L.
  Dr Gerard Daniëls was niet alleen beroepshalve een ervaren arts met luisterend oor , maar ook een fijn mens. Hij heeft zoveel betekend voor de Oostendse jeugd , de sport en cultuur en in de herfst van zijn leven : de daklozen. Zonder zijn verwezenlijkingen op velerlei gebied zou Oostende er anders uit zien ! Zijn filosofisch en religieus geïnspireerd boekje " Wat hebben ze ons wijsgemaakt ?" blijft vandaag het lezen waard. Sterkte en troost aan de familie.
 • Ronny M.
  Geweldige herinneringen aan "schipper" Gerard van de "Bananaboot" met bemanning van de jongeren van de " Oede Miene" eind jaren 50. Vele jongeren met een moeilijke thuissituatie zochten zijn steun en kregen die ook. Een prachtmens! Oprechte deelneming aan de familie en aan alle vrienden die hem nu moeten missen.
 • Vollemaere G.
  Innige deelneming aande familie
  Vanwege een ex bestuurslid van de Non stop
  Het was een oprechte voorzitter
 • Laurent D.
  Oprechte deelneming aan de familie
  Was een prachtmens
  tijdens jeugd talrijke controles voor geschiktheid om te sporten en in jeugdclub Nonstop een strikte maar toch zo een toffe man
  altijd je inzet voor medemens gevolgd
  groot man
 • Luc B.
  mocht het een troost wezen dat wij met jullie meeleven in deze droeve periode , innige deelneming
 • masscheleyn e.
  een groot verlies
 • Anny D.
  Innige deelneming aan de familie. Enkel goede herinneringen aan Gerard ten tijde van jeugdclub Non Stop.
 • Daniel V.
  Innige deelnemig aan familie toegewenst,veel tafeltennis gespeeld met Gerard in non stop.
 • Benjamin S.
  Gerard,was een dokter maar ook een persoon met een gouden hart voor vele mensen maar vooral bekommerde hij zich voor de daklozen waarvan hij er veel geholpen geeft met onderkomen in een caravan,huizen en zelfs een boot die aan de kappellebrug lag .Rust zacht Gerard.

Reageer

Reageren is niet meer mogelijk.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.