Ferdinand Ghesquière

Ferdinand Ghesquière (°1933) was gemeenteraadslid in Oostende van 1989 tot 2000. Tussen 1985 en 1999 was hij ook meer dan veertien jaar volksvertegenwoordiger: tien jaar lang als Kamerlid en ook vier jaar als Senator.
 
Ferdinand 'Fernand' Ghesquière is overleden op 88-jarige leeftijd. Stad Oostende, en meer specifiek de burgemeester en alle schepenen, betuigen hun oprechte deelneming aan de familie en naasten van Ferdinand Ghesquière. Oostende verliest hiermee een belangrijke en verdienstelijke persoonlijkheid. 

Reacties

 • René en Vera D.
  Geachte Familie, Onze innige deelneming bij het overlijden van jullie dierbaar familielid, echtgenoot, vader en grootvader. . Fernand was altijd héél vriendelijk in de omgang, heeft veel gepresteerd voor Oostende, en speciaal voor de Konterdam waar hij woonde. Hij laat een diepe leegte na, en wij hopen dat jullie als familie samen zij werk zullen verder zetten. Met de meeste oprechte waardering René en Vera
 • Lies P.
  Lieve familie van Fernand, Ik had nog zo graag veel glimlachen op Fernands gezicht gezien. Het krijgen van een tas koffie en een taartje extra op zondag. Een blond tafelbiertje, verse chocomousse bezorgd door zijn lieve echtgenote, een eclair van zijn zoon... Een flauwe mop toverde een lach op zijn gezicht, en hij deed er een schepje bovenop. Ik wens jullie veel sterkte... Fernand krijgt ook bij mij een plaats en wordt niet vergeten! Lies, ZE 410
 • Bert P.
  Onze oprechte deelneming aan de familie. Sterkte in deze emotionele dagen. Als we aan Fernand denken, komt dankbaarheid naar boven voor zijn inspanningen voor tal van initiatieven van cm. Rust in vrede Fernand!
 • hoste g.
  oprechte en Christelijke deelneming in de rouw die U allen komt te treffen bij het afsterven van je zeer geliefde echtgenoot,vader en grootvader. Bewaar en koester de liefdevolle, aangename, zorgende, geborgen herinneringen aan hem zoals ook ik zeker zal doen uit oprechte dankbare vriendschap die ik met Fernand en met U allen mocht opbouwen in de periode dat ik directeur was van het Vormingsinstituut voor K.M.O. Veurne. Dank ook voor alles wat hij samen met zijn gezin gedaan heeft voor de middenstandsopleiding , het welzijn en de welvaart in de streek . guido hoste viooltjesweg, 3 veurne 0473650609 nu nog op mijn bijna 78 jarige leeftijd schepen van Welzijn, wonen,BCSB, middenstand enz , en ja veel dank zij de vriendschap van personen dank zij Fernand
 • Philippe P.
  Oprechte deelneming
 • Etienne D.
  Oprechte deelneming. Etienne en Anny Dutrieue - Stoffelen
 • Jean V.
  Geachte familie, Gelieve mijn deelneming te aanvaarden Veel sterkte in deze moeilijke tijden Jean Vandecasteele
 • Lies L.
  Beste, met deze bied ik u mijn christelijke deelneming aan bij het overlijden van uw dierbare. Lies Laridon Burgemeester Diksmuide
 • Sarah D.
  Onze oprechte deelneming en veel sterkte aan de familie en kennissen in deze moeilijke periode.
  Sarah, Andreas, Lars, Kasper
 • Lionel D.
  Met Fernand Ghesquière kwam er eindelijk (weer) een échte middenstander in het parlement . Zijn dienstbetoon was grenzeloos.Een man van weinig woorden , maar des te meer een doener! Ooit door het duidingsblad De Stoete Ostendenoaere uitgeroepen als de plaatselijke kampioen van het stellen van parlementaire vragen. Oprechte deelneming aan de familie . Wij zijn F.G. dankbaar voor zijn vele tussenkomsten en verdiensten voor stad en regio.
 • MEDIOS M.
  Onze oprechte deelneming aan de familie bij het overlijden van echtgenoot, vader , collega en vriend Fernand.
  Fernand, een rots in de branding. Een duizendpoot die niet alleen zijn bedrijf samen met zijn echtgenote Marie-Thérèse en kinderen tot een internationaal succes uitbouwde maar ook nog tal van activiteiten in de lokale en nationale politiek en Internationale betrekkingen ontplooide.
  Fernand was een sociaal voelend man. Samen met enkele enthousiastelingen uit de 3 Oostendse ziekenhuizen en tal van lokale bedrijven, heeft hij mede MEDIOS vzw opgericht.
  Wie herinnert zich niet de vele konvooien vanuit Oostende naar Polen en Roemenië, ze kennen Oostende in deze landen.
  MEDIOS vzw is nog altijd actief als kledij en meubelbank en verleent heel wat steun aan minder bedeelden.

  We gaan je missen Fernand ook al waren de persoonlijke contacten door ziekte en door de Corona beperkingen al tot een minimum herleid.
  Moed, onsterfelijkheid ligt in de na-gedachtenis van Fernand.
  Veel sterkte aan de familie in deze moeilijke tijden.

  Dr.Réginald Moreels
  Dr.Boudewijn Vankerschaver
  Denise Roels
  Erwin Vermeersch
 • Stefaan K.
  Als toen nog piepjonge journalist leerde ik Ferdinand en zijn voorname mensvriendelijke stijl kennen. Ik bewaar daaraan mooie herinneringen. Veel sterkte aan de familie.
  Genegen.
  Stefaan Kerger journalist Focus Wtv
 • Berlinda A.
  Innige deelneming,sterkte aan de familie
 • odette c.
  innige deelneming veel sterkte aan de familie
 • Johan V.
  Oprechte deelneming & dankbaar voor jouw inzet.
  Sterkte aan de familie.
  Johan Verstreken
 • Marijke D.
  Onze innige deelneming... veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Van Gilbert De Vos en Marijke De Vos
 • Christine V.
  Innige deelneming en veel sterkte, Vandekerckhove Christine( judo stene)
 • Greet C.
  Mijn oprechte deelneming en veel sterkte voor de familie
 • Robert L.
  Onze innige deelneming en meevoelen met de ganse familie.
  Robert en Els Lamote
 • Jozef NIcole S.
  Wij bieden onze oprechte deelneming aan bij het overlijden van Fernand
  Veel sterkte aan de ganse familie

Reageer

Reageren is niet meer mogelijk.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.