Sackjacking

Een ander fenomeen is ‘sackjacking’. Bij sackjacking worden waardevolle voorwerpen gestolen terwijl je in de wagen zit. Let op volgende zaken om sackjacking te voorkomen:

  • Berg waardevolle spullen, rugzakken en handtassen op in de koffer of leg ze op de grond. Leg niets in het zicht op het dashboard of op de passagierszetels.
  • Sluit deuren tijdens het rijden.
  • Wees alert als iemand je doet vertragen of stoppen. Laat steeds ruimte om te manoeuvreren.
  • Let op bij kruispunten, verkeerslichten of wanneer je in de file staat.
  • Word je toch slachtoffer, probeer te claxonneren. Het schrikeffect kan de dief wegjagen. Bied geen weerstand bij geweld en doe aangifte bij de politie.

Registratie

Hou naast deze tips steeds een inventaris bij van de serienummers, merk en type van al je waardevolle voorwerpen. Maak daarbij foto’s van de voorwerpen. Het serienummer is een uniek nummer waardoor de politie de teruggevonden goederen vlugger kan terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

Maak ook steeds kopieën van je waardevolle documenten, zoals identiteitsdocumenten en boorddocumenten.

Hier vind je een registratiefiche terug met meer informatie en een handige registratietabel: Registratiefiche.pdf230,6 Kb(pdf)

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.