Sam Vloemans - Cargo Mas

Sam Vloemans werd geboren op 25 april 1979 te Curaçao, maar verhuisde snel naar Hoogstraten in de Kempen. Thuis groeide hij op met radio 1 en StuBru, de gigantische platencollectie van zijn vader, die als DJ en stichtend lid van de Antilliaanse Feesten de Caraïben binnenbracht in de huiskamer. VHS opnames met fragmenten van Arté met Jimi Hendrix, Prince en James Brown laten een grote indruk na. CD compilaties van Blue Note zetten de deur open voor jazz. Bij de grootouders passeert veel klassieke muziek de revue.

Sinds 1998 componeert, arrangeert en produceert hij voor verschillende eigen projecten. Zijn band was één van de week-huisbands voor het laatste seizoen van 'De Laatste Show'. Hij creëerde verschillende voorstellingen voor theater HETPALEIS, soundtracks voor animatie films, waaronder voor beeldend kunstenaar Hans op de Beeck, die wereldwijd te zien zijn. Daarnaast componeert Sam klassiek werk, en waagde zich ook al aan een opera in opdracht van I Solisti del Vento en Opera Ballet Vlaanderen.

Vloemans richtte in 2019 het internationale muziekcollectief Cargo Mas op. Het eerste album kwam uit in januari 2020, met gastbijdrages van onder andere trombonist Fred Wesley, bassiste Ida Nielsen, en Snarky Puppy trompettist Mike 'Maz' Maher. In 2022 kwamen twee ep's uit, met bijdrages van gitarist Cory Wong, bassist Reggie Washington, saxofonist Ian Handrickson-Smith en organist Simon Oslender. In datzelfde jaar speelde de band tijdens enkele concerten samen met trombonist Greg Boyer. Het collectief stond op diverse podia, waaronder het North Sea Jazz Festival, Paradiso, De Singel, OLT Rivierenhof en Zaal Lux.

Vloemans werkte samen met o.a.

Dez MonaGabriel RiosBelle & SebastianBlack FlowerLuka BloomMichael FrantiFlat Earth Society (band)Wizards of OozePhilip CatherineAntwerp Symphony OrchestraAxelle RedTexas (band)Moiano (band)Hannelore Bedert , Pieter EmbrechtsGuido BelcantoBuscemiEl Tattoo Del TigreJaune ToujoursTourist LeMCTijs VannesteBram WeijtersPaul Van Bruystegem

Foto: mixit.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.