In het Edward Francis Small Teaching Hospital (EFSTH) leveren de EU-middelen een bijdrage aan een betere handhygiëne en zorgen ze voor algemeen betere hygiënische omstandigheden. Ook wordt er een klinisch onderzoek gesteund over het gebruik van de bladeren van aloë vera voor de behandeling van brandwonden.
De apotheek van het ziekenhuis ontving grote hoeveelheden glycerine en ethanol waarmee het in staat werd gesteld om zelf handgels te produceren voor gebruik in het ziekenhuis. Dit werd verder uitgebreid in het kader van COVID-19.
Tijdens de COVID-19 periode werd het project aangepast om de bevolking van Banjul te sensibiliseren rond het bewaren van fysieke afstand en handhygiëne. Het sanatorium van het ziekenhuis, waar COVID-19 patiënten werden opgevangen, kreeg noodzakelijke ontsmettingsmiddelen en schoonmaakmateriaal.
Er werd tijdens het project ook een vergelijkende studie opgezet rond de behandeling van brandwonden bij kinderen. In Sub-Sahara Afrika zijn brandwonden een veel voorkomende oorzaak van verminking en sterfte bij kinderen.
Kinderen jonger dan 15 jaar van wie minder dan 25% van het volledige lichaam verbrand werd, werden of met Zilversulfadiazine (SSD) of met aloë vera behandeld tussen februari 2022 en juni 2023.
De studie toonde aan dat de behandeling met aloë vera even effectief is en vaak tot een betere en snellere genezing leidt. Met dit onderzoek werd ook beoogd om meer aandacht te vestigen op de nood zo snel mogelijk medische hulp te zoeken bij brandwonden. De aanwezigheid en beschikbaarheid van aloë vera kan medische hulp bij de behandeling van brandwonden toegankelijker maken.