Sarah Pepels - Sarah Green

Hoofdthemas

Sarah Pepels, zangeres en toetseniste, leerde naast haar opleiding zang en songwriting aan PXL Music, veel bij door actief in het muzikale werkveld te staan. Ze toerde in binnen- en buitenland en nam platen op met verschillende bands, waaronder Portland en Glitterpaard. In het voorjaar van 2023 was ze nog te zien bij ‘Liefde voor muziek’ met Portland, de band die ze in maart van dit jaar verliet. Haar kennis, passie en emoties versmelt ze nu tot haar soloproject ‘Sarah Green’.

Sarah is naast muzikante ook docente zang, piano en songwriting. Ze begeleidt regelmatig popen rockkampen, geeft advies en demofeedback via platformen zoals Vi.Be. De afgelopen jaren groeide Sarah niet alleen op muzikaal vlak, maar ook als onderneemster. Er komt namelijk heel wat kijken bij het plannen en realiseren van een muzikaal project: naast het repeteren en optreden is er nog het samenstellen van een geolied team van band, licht- en geluidscrew, tourmanager, manager, booker, label en publisher. Daarbovenop is er nog het plannen van een platenrelease, het onderhouden van social media en het juist besteden van een budget tijdens onder andere het uitstippelen van een tour, artwork en muziekvideo’s. 

Sarah wil een luisterend oor bieden op muzikaal vlak en meer aandacht en openheid creëren rond het welzijn van zowel een individu als van een groep zowel voor als achter de schermen. We leven immers in een tijd waarin het mentale en fysieke welzijn steeds meer bespreekbaar is.
Het is meer dan ooit nodig om te zorgen voor elkaar. Sarah durft haar dromen te volgen en te leren werken in omgevingen die haar uitdagen als jonge muzikante. Voor de onzekerheid die haar dromen met zich meebrengen, moest ze zichzelf bijscholen op verschillende vlakken, zich met de juiste mensen omringen, op bepaalde momenten veel geduld hebben, en op andere snel kunnen schakelen en alert reageren, vol energie en passie. Ze leerde met doorzettingsvermogen en vastberadenheid mensen te overtuigen van haar kunnen en dat deed ze door trouw te blijven aan zichzelf, haar muzikale droom na te jagen en te realiseren.


Foto: Hugo Thomassen

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.