Schaken aan Zee

Hoofdthemas

'Deze zomer wordt het project 'Schaken aan Zee' uitgerold ter hoogte van de Zeedijk. Met dit project zetten we de schaaksport in de kijker. Dit merk je trouwens direct op in de publieke ruimte.

Geëngageerde Oostendenaars Kevan Seynaeve & Pieter Vierstraete dienden hun project in via Wijkprikkels om het schaken te promoten bij alle bevolkingsgroepen van de Stad en dit ook fysiek in de publieke ruimte kenbaar te maken.

Sinds kort vind je tussen De Drie Gapers en de surfclub meerdere schaakborden terug op plaatsen die je misschien niet direct verwacht. De schaakborden werden namelijk gespoten op de verschillende zitbanken langs dit stuk op de Zeedijk alsook op twee witte picknickbanken die in deze omgeving te vinden zijn.

Zin in een wedstrijdje schaken? Je kan binnen de openingsuren een set met schaakstukken ontlenen op volgende plaatsen:

  •       KAAP (Koning Boudewijnpromenade 10) www.kaap.be
  •       Surfclub (onder voorbehoud) (Koningin Astridlaan 7) inout-oostende.be
  •       Bibliotheek (Wellingtonstraat 17) oostende.bibliotheek.be

Belangrijk! Om een schaakset te ontlenen, vragen we je om je naam en telefoonnummer te geven aan de partner. Je krijgt de schaakstukken mee in bruikleen. Breng de set in oorspronkelijke staat terug. Zo kunnen de personen na jou ook genieten van een spannende schaakpartij!

Wie het schaken nog niet (volledig) onder de knie heeft, kan steeds een beroep doen op dit reglement.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.