Schelpenwinkel

Schelpenwinkel

Hoofdthemas

Het echtpaar Leopold Vanhoeck en Diana Pierre, dat sinds 1978 de bekende schelpenwinkel op de Groentemarkt uitbaatte, koesterde een grote voorliefde voor James Ensor. Veel elementen in hun beroemde etalage verwezen dan ook naar de kunstenaar. In 1995 sloot het pand de deuren. Twintig jaar lang bleef de onaangeroerde etalage kijklustigen lokken, tot het pand in 2015 verkocht werd. De Nederlandse schrijfster Charlotte Mutsaers was lange tijd hun bovenbuurvrouw, de schelpenwinkel kwam in meerdere van haar romans aan bod.

Vandaag krijgt het verhaal van dit onvervalst stukje Oostendse nostalgie een nieuw hoofdstuk. De collectie van Leopold 'Pol' en Diana werd door een viertal verzamelaars aangekocht en samengebracht. Op die manier wilden ze de etalage zo waarheidsgetrouw mogelijk recreƫren. De verzameling krijgt een nieuwe thuis in de etalage van een pand in de Dwarsstraat, waarin tot voor kort de authentieke vishandel Antoine gevestigd was. Vergaap je er opnieuw aan een onvervalst stukje Oostendse nostalgie in de vorm van honderden schelpen, trosjes zeemeerminnen, sabelkrabben, zeekatten, elegante zeepaardjes in alle maten en zoveel meer.

Praktisch:

Etalage doorlopend zichtbaar
Dwarsstraat 6, 8400 Oostende

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.