Schrijf nu nog snel in voor boosterprik in Oostende

Oostende zet sterk in op een versnelde uitrol van de boosterprik. Alle inwoners kunnen zich hiervoor inschrijven via Qvax. Deze week zijn er nog vrije plaatsen op donderdag 30 december. Voor leerkrachten en kinderbegeleiders zijn er extra vaccinatiedagen op 4 en 5 januari.

Zij kunnen hiervoor inschrijven via het callcentrum van het vaccinatiecentrum.

In de strijd tegen het coronavirus en om de inwoners zo goed mogelijk te beschermen, is het belangrijk om iedereen snel te vaccineren met de boosterprik. Stad Oostende zet hier sterk op in en wil inwoners en personeel uit het basisonderwijs en de kinderopvang zo snel mogelijk een boosterprik aanbieden.

Boosterprik voor inwoners via QVAX

Het vaccinatiecentrum in Oostende is extra open op 28 en 30 december om inwoners versneld de boosterprik te geven. Hierbij worden alle beschikbare vaccins ingezet. Inwoners van Oostende en Middelkerke die zich registreerden op de QVAX-lijst worden hiervoor opgeroepen. Ondertussen zijn er voor deze week al 1.700 inwoners die een afspraak gekregen hebben.

Voor 30 december zijn er momenteel meer vaccins beschikbaar dan inwoners op de QVAX-lijst. Wie graag een boosterprik wil krijgen en vrij is op 30 december, registreert zich best snel. Zo krijg je nog voor het jaareinde een boosterprik. Registreren kan via https://www.qvax.be/login en je geeft zelf aan op welke momenten je beschikbaar bent. Je blijft op deze reservelijst staan. Zodra er een boostervaccin beschikbaar is, kan je opgeroepen worden.

Boosterprik personeel basisscholen en kinderopvang

Op 4 en 5 januari organiseert het vaccinatiecentrum extra vaccinatiedagen voor het personeel van basisscholen en kinderopvang. Leerkrachten van het kleuter- en lager onderwijs of kinderbegeleiders in de kinderopvang die in Oostende of Middelkerke wonen of werken in een school of opvanginitiatief in Oostende of Middelkerke, komen hiervoor in aanmerking.

Een afspraak maken voor 4 of 5 januari kan via het callcentrum van het vaccinatiecentrum via het nummer 0800 62 433. Het callcentrum is bereikbaar op weekdagen tussen 10.00 en 18.00 uur. In het weekend en op vrijdag 31 december is het callcentrum gesloten.

Gepubliceerd op dinsdag 28 december 2021 12.24 u.