SeaZone

Hoofdthemas

OOSTENDE LANCEERT COMPETITIE SEAZONE

In het kader van het Europees project BluAct, dat verschillende Europese havensteden verbindt en stimuleert om op Blauwe Economie in te zetten, wordt weldra ‘SeaZone’ geïntroduceerd. Het project werd voorgesteld in Greenbridge, Oostende op 10 september.
 
Blauwe groei is een strategie gelanceerd vanuit de Europese commissie en de acties die daaruit voortvloeien richten zich op een duurzame exploitatie van de zee. SeaZone wil  burgers, bedrijven, jong talent, innovatie en creativiteit samenbrengen. De nieuwe ideeën en samenwerkingen die hieruit tot stand komen, moeten een duurzame economie in Oostende stimuleren. Alle ideeën zijn welkom; van drones die windmolens herstellen, zeewier als voedselvervanger, slimme stofzuigers die plastic uit zee halen tot zwemkledij van gerecycleerd plastic. 
 
SeaZone wil zo de haven en het maritieme landschap innovatief leven inblazen en het terug integraal onderdeel laten worden van Stad Oostende. Deze SeaZone competitie richt zich tot studenten, burgers, ondernemers en bedrijven die aan de slag willen in de Blauwe Economie. Met de launch van SeaZone willen we niet alleen een kader schetsen, we zijn op zoek naar concrete ideeën. We willen inspireren en aanzetten tot een creativiteit
 

De SeaZone competitie wordt gelanceerd op dinsdag 10 september 2019 in Greenbridge. Heb jij een innovatief idee of product voor ogen dat het maritieme leven in Oostende een ecologische en duurzame boost kan geven? Lees dan zeker alles over de SeaZone competitie en dien jouw project in.

 
 
 
 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.