Sectordag muziek

Sectordag muziek

Hoofdthemas

Wat?

Koester je al langer een droom van een muzikale carrière of wil je als doorgewinterde professional graag een stap vooruit? Je plek vinden in de muzieksector kan een uitdaging zijn. 
Op 22 oktober wordt De Grote Post in Oostende dé place-to-be voor muzikanten, muziekprofessionals en iedereen die ambities koestert voor een carrière in de muzieksector tijdens de sectordag 𝗢𝗦𝗧𝗘𝗡𝗗 𝗜𝗦 𝗠𝗨𝗦𝗜𝗖.

  • Hoe trek je de aandacht van een label of boekingsagent?
  • Op welke manieren kan je betaald worden voor optredens?
  • Waar kan je terecht met vragen over auteursrechten?
  • En wat zijn de geheime ingrediënten voor een killer demo?

Of je nu talent van Oostendse bodem bent of uit de ruimere regio komt, of je nu achter de draaitafels staat of klassiek geschoold bent, of je nu van het podium houdt of liever achter de schermen blijft - het maakt niet uit!  Markeer 22 oktober in je agenda en maak je klaar voor een dag vol praktische informatie en inspiratie om jouw muzikale ambities waar te maken.

Programma

Kirsten Lemaire neemt je mee door een boeiend programma vol inspirerende sprekers, doorgewinterde muzikanten en deskundigen. Met onder andere Sarah Pepels (Glitterpaard, Sarah Green, ex-Portland), Frederik Tampere (The Van Jets / [PIAS] ), Annelies Van Dinter (Echo Beatty), Lucas Declercq (vi.be) en Sam Vloemans (componist, muzikant, Cargo Mas) aan boord, belooft het een dag vol inspiratie én praktische handvaten te worden. Je ontdekt er niet alleen het antwoord op vragen rond vergoedingen en auteursrechten, maar krijgt er ook meer informatie over de werking van boekingsagenten en platenlabels, of over welke ingrediënten nodig zijn voor een killer demo. Wie graag persoonlijke feedback krijgt kan op voorhand een demo insturen. Een panel van muziekprofessionals geeft hun waardevolle 'tricks of the trade' mee.

Geschatte duur: 270 min.
Tijdschema

• 13u30: Deuren/ontvangst

• 14u00 – 15u00: Plenair gedeelte: panelgesprek (moderator: Kirsten Lemaire)

• 15u00 – 17u00: Expertenhub

• 17u00 – 18u00: Receptie/netwerkmoment

Inschrijven

Inschrijven is gratis en kan via volgende link. Na inschrijving kan je doorgeven met welke profielen je graag in gesprek gaat tijdens de expertenhub en wat je meest prangende vragen zijn (labels, bookers, managers, programmatoren, muzikanten, sectorexperten,…).

Ik ben erbij!


Wil je graag persoonlijke feedback op je songs en kans maken op ondersteuning van een van de partners van de sectordag? Stuur dan je demo’s/songs in via vi.be

Ik stuur mijn demo in

 

Wil je geen enkel bericht missen over 𝗢𝗦𝗧𝗘𝗡𝗗 𝗜𝗦 𝗠𝗨𝗦𝗜𝗖? Laat dan hier je mailadres achter! Ostend is Music mailinglist

Met verschillende muziekpartners van Oostende bundelen we onze krachten voor een sectordag die jou wegwijs maakt in de muziekbusiness. De sectordag 𝗢𝗦𝗧𝗘𝗡𝗗 𝗜𝗦 𝗠𝗨𝗦𝗜𝗖 is een samenwerking tussen: cc De Grote Post – klein Verhaal – KAAP - Theater aan Zee – Muziekclub De Zwerver – OHK – Paulusfeesten – Conservatorium aan Zee – stad Oostende

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.