Sneeuwruimen

Doe de aanvraag online

Sneeuwruimen - aanvraag

Of telefonisch

via het gratis nummer 0800 1 8400 (optie 1 in het keuzemenu).

Wat

De dagen worden korter en killer.. koning winter is bijna in het land.

In die periode kan het mogelijk sneeuwen of kan er zich ijzel vormen, ook op jouw voetpad. Volgens het politiereglement is men als bewoner steeds verplicht om het trottoir voor de woonplaats vrij te maken. Om zo een vlotte en veilige doorgang te garanderen voor de voorbijgangers.

Voor wie

Wanneer je hulpbehoevend bent, kan dit soms een probleem vormen. Daarom kan je in deze gevallen rekenen op het  Clean Team om sneeuw voor je te ruimen of zout te strooien.

  • ben je 70 jaar of ouder
  • kan je de woning niet verlaten door ziekte,
  • ben je arbeidsongeschikt of invalide verklaard (min. categorie 1),

Kom je voor (één van) deze voorwaarde(n) in aanmerking en ben je in Oostende gedomicilieerd of betaal je verblijfstaks, dan kan je een aanvraag doen. De aanvraag dient jaarlijks opnieuw te gebeuren, waarna het Clean Team de ganse winter je trottoir komt ruimen. Na afloop van de winterperiode betaal je 2,00 euro per ruimbeurt.

Aanvraag

Kom je in aanmerking en wil je deze winter een beroep doen op deze dienstverlening, doe de aanvraag dan online:

Sneeuwruimen - aanvraag

Je kan ook bellen naar 0800 1 8400 (optie 1 in het keuzemenu).

Je kan bij de aanvraag uitdrukkelijk verzoeken om naast het trottoir ook de toegang tot aan de voordeur of de brievenbus te laten ruimen. Let op, het ruimen van een garage inrit behoort in geen geval tot deze dienst.

Hulpbehoevende bewoners van een appartementsgebouw moeten deze verplichting onderling regelen, eventueel in beheer van een syndicus. Enkel eengezinswoningen komen in aanmerking voor het Clean Team.

Buiten deze dienstverlening blijft het ieders verantwoordelijkheid om tijdens de winterprik het eigen trottoir en de goot vrij te houden.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.