Snellere huisvuilophaling in de binnenstad zorgt voor nettere straten

Van 2 mei tot en met 31 augustus 2022 wordt een extra ophaalwagen ingeschakeld voor de huisvuilophaling in sector A en B. Zo kan het huisvuil in de binnenstad tegen de middag worden opgehaald, wat zorgt voor een nettere binnenstad, en minder overlast voor de 'meeuwengevoelige' wijken.

Tijdens de warmere zomermaanden wordt het huisvuil vaker en sneller opgemerkt door de meeuwen, wat vaak voor heel wat afval in het straatbeeld zorgt. Daarom schakelt Stad Oostende een versnelling hoger. Hoe sneller we het huisvuil kunnen ophalen, hoe netter onze binnenstad, en hoe sneller de stadsdiensten de straten nadien kunnen reinigen en opengepikte zakken kunnen opruimen.

De ophaling start nog steeds om 07.00 uur maar zal dus sneller afgewerkt worden. Hou er dus rekening mee dat de ophaalwagen vroeger op de dag zal langskomen dan gewoonlijk. De bewoners kunnen hun afval (huisvuil én PMD, papier en karton) aanbieden vanaf 05.00 uur op de dag van ophaling.

Gewijzigde afvalophaling met Hemelvaart en op Pinkstermaandag

Op donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaart) is er geen afvalophaling in sector D. Deze afvalophaling vindt één dag vroeger plaats, op woensdag 25 mei 2022. Op maandag 6 juni 2022 (Pinkstermaandag) is er geen ophaling in sector A. Deze ophaling wordt verplaatst naar woensdag 8 juni 2022.

Nog dit: de containerparken zijn gesloten op donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaart) en op maandag 6 juni 2022 (Pinkstermaandag). ​

Alle info over afvalophaling vind je op www.oostende.be/afval

Gepubliceerd op donderdag 28 april 2022 9.00 u.