Doe de Sneukelroute!

Hoofdthemas

Ook dit jaar organiseren de ontmoetingscentra een sneukeltocht om duimen en vingers van af te likken. Op donderdag 29 augustus 2019 kan je opnieuw deelnemen aan een wandeling, een tocht met het treintje of een fietstocht.

Met het treintje

De treinreizigers worden om 13.30 uur in OC De Blomme verwacht waar een eerste sneukelverrassing op hen wacht. Kort daarna vertrekt het treintje voor ene tocht doorheen Oostende om de mooiste werken van de Crystal Ship te bewonderen. Tijdens een tussenstop in OC De Ballon staat een tweede sneukel aangeboden. Van daar uit vertrekken we naar ontmoetingscentrum De Schelpe, waar de laatste halte van de dag is. Mensen die hun wagen of fiets geparkeerd hebben aan OC De Blomme kunnen dan terug mee na de maaltijd met het treintje richting OC De Schelpe. Deelnemen kost 15 euro.

Wandeling (8 km)

Ook de wandelaars starten in OC De Boeie om 13.30 uur. We nemen eerst wat vitaminen op met een fruitsla om vervolgens hun wandeling te starten richting centrum. Er wordt gewandeld langs de verschillende nieuwe kunstwerken van The Crystal Ship. Uitleg over de werken en kunstenaars en weetjes over Oostende komen aan bod. De tussenstop in OC Oud Hospitaal (waar een kopje koffie en een sneukeltje op je wacht), zal vast deugd doen. Na deze pauze wandelen we verder en ontdekken we heel wat meer werken die zich wat verder van het centrum bevinden. We eindigen de dag in OC De Schelpe brengt voor een welverdiende maaltijd.  Deelnemen kost 15 euro.

Fietstocht (52 km)

De fietstocht wordt een mooie en gevarieerde route van ongeveer 52 km.  Voor de fietsers is het verzamelen geblazen om 09.00 uur  in OC Schaperye voor een krachtontbijtje. De eerste korte stop (10.45 uur) wordt de Godelieveabdij in Gistel. Na een verfrissend drankje springen we opnieuw de fiets op langsheen de Vlaamse polders naar Salons De Vrede in Ichtegem. Daar wordt een versterkende broodmaaltijd geserveerd en kun je even op adem komen. ’s Middags gaat het richting Oudenburg om halt te houden in het nieuwe dienstencentrum voor taart en koffie. De laatste etappe brengt je naar OC de Schelpe. Deelnemen kost 26 euro.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan vanaf vrijdag 26 juli 2019 in een ontmoetingscentrum in je buurt of mail naar ontmoeten@oostende.be (vermeld zeker je voornaam + naam, adres, rijksregisternummer, telefoonnummer en uiteraard je keuze voor de sneukelroute) 

Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.