Sociaal wonen bij woonmaatschappij Woonsprong

Woonsprong organiseert het sociaal wonen in Oostende. De woonmaatschappij is op 01 juli 2023 ontstaan uit een fusie (opgelegd door de Vlaamse Overheid) van sociale huisvestingsmaatschappijen De Gelukkige Haard, De Oostendse Haard, WoonWel én sociale verhuurkantoren SVK Koepel Bredene-Oostende en SVK Woondienst JOGI. Woonsprong is daarmee actief in 6 steden en gemeenten, waaronder dus Oostende.

Bij Woonsprong kun je terecht voor sociaal huren, sociaal kopen en sociaal lenen. De woonmaatschappij neemt eveneens private woningen in huur om deze sociaal door te verhuren (het vroegere SVK-model). Wie een privaat ingehuurde woning betrek, kan in aanmerking komen voor een huursubsidie 


Ik wil huren bij Woonsprong 

Om huurder te worden bij Woonsprong moet je aan enkele voorwaarden voldoen én je inschrijven. Klik even door naar de website van Woonsprong. Daar vind je alle informatie over hoe je kan inschrijven als kandidaat-huurder bij de woonmaatschappij.


Wat is de Vlaamse huurpremie voor kandidaat-huurders van een sociale woning?

Gezinnen die al 4 jaar of langer wachten op een sociale woning en een private huurwoning huren met een huurcontract, kunnen in aanmerking komen voor een maandelijkse huurpremie.

Meer informatie over de voorwaarden lees je op de website van Wonen in Vlaanderen


Wat is de Vlaamse huursubsidie?

De Vlaamse huursubsidie is een tegemoetkoming in de huurprijs. Als je een bescheiden inkomen hebt en verhuist naar een nieuwe huurwoning, dan kunt je misschien een tegemoetkoming in de huurprijs krijgen van de Vlaamse overheid.

Je komt alleen in aanmerking als je:

  • Verhuisd bent naar een woning in onderverhuur van een woonmaatschappij.
  • Verhuisd bent van een slechte of onaangepaste woning naar een goede, aangepaste huurwoning op de private huurmarkt.
  • Dakloos was en nu een huurwoning betrekt.

Verhuis je naar een sociale woning die je rechtstreeks huurt van een woonmaatschappij, gemeente of OCMW, dan kom je niet in aanmerking voor de huursubsidie.

Meer informatie over de voorwaarden van de Vlaamse huursubsidie lees je op de website van Wonen in Vlaanderen


Ik huur bij Woonsprong

Ben je al een huurder bij woonmaatschappij Woonsprong? Dan klik je hier best even door, zo kom je rechtstreeks op de website van Woonsprong. Daar vind je de meest recente informatie over jouw woonmaatschappij: contactgegevens, openingsuren, hoe je een herstelling dient te melden, nuttige informatie over herstellingen, over jouw huurprijs en de wachtdienst van Woonsprong.


Ik wil verhuren via Woonsprong

Ben je eigenaar van een appartement of huis in Oostende (of het ruimere werkingsgebied van Woonsprong: Bredene, Gistel, Ichtegem, Middelkerke of Oudenburg) én wil je zorgeloos verhuren? Dan ben je bij de woonmaatschappij aan het juiste adres.

Neem even de tijd om de website van Woonsprong door te nemen en ontdek waarom zij de ideale partner zijn in jouw verhuurverhaal. Je leest er onder meer over de financiële en fiscale voordelen, de premies en de procedure voor een inhuurname van een private woning door Woonsprong. Enkel studio’s komen niet in aanmerking.


Ik verhuur mijn woning al via Woonsprong

Ben je eigenaar van een woning die via Woonsprong verhuurd wordt? Dan klik je hier best even door. Zo kom je rechtstreeks op de website van Woonsprong. Daar vind je de meest recente informatie over jouw woonmaatschappij: contactgegevens, openingsuren, hoe je jouw patrimoniumbeheerder / contactpersoon kunt bereiken, nuttige informatie over diverse (verbouw)premies. 


Ik wil kopen via Woonsprong

Een sociale woning of bouwgrond kopen

Interesse om een sociale woning of bouwgrond te kopen? Schrijf je dan in bij woonmaatschappij Woonsprong. Woonsprong helpt je graag verder met jouw inschrijving voor een sociale koopwoning of bouwgrond. Hiervoor maak je wel eerst een afspraak.

Op de website van Woonsprong vind je de meest recente informatie omtrent sociaal kopen. Je leest er o.a. over de voorwaarden waaraan je moet voldoen, over jouw plaats op de wachtlijst en je vindt er de contactgegevens om een afspraak te maken.


Openbare verkopen onverhuurbare sociale woningen

Woonsprong organiseert ook regelmatig openbare verkopen voor haar onverhuurbare sociale woningen. Dit zijn woningen die wel een renoverende hand kunnen gebruiken. Wil je als eerste op de hoogte zijn van deze openbare verkopen? Schrijf je dan snel in op hun nieuwsbrief.


Ik wil lenen via Woonsprong

Vanaf 1 januari 2023 lopen alle leningen via het Vlaams Woningfonds. Woonsprong is eveneens erkend om deze leningen te verstrekken.

Interesse in een sociale lening? Maak een afspraak bij Woonsprong. Zij helpen je graag verder met de aanvraag voor een lening via het Vlaams Woningfonds. Hiervoor dien je wel eerst een afspraak te maken.

Neem even de tijd om de website van Woonsprong door te nemen en ontdek hoe je een sociale lening kunt aanvragen. Je vindt er de contactgegevens om een afspraak te maken en leest er onder meer over de voorwaarden voor een dergelijke lening, hoeveel je kan lenen, hoe lang jouw lening loopt en hoe je een lening kan aanvragen.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.