Speelpleinwerking blijft inzetten op kwalitatief spelaanbod

De Speelpleinwerking Oostende blijft in beweging. Jaarlijks maakt de Stad een evaluatie van de Speelpleinwerking en stuurt bij waar nodig. Kinderen uit Zandvoorde kunnen vanaf 2022 met de speelpleinbus naar het Vrijetijdscentrum Duin en Zee.

In 2020 voerde de Stad Oostende een aantal aanpassingen en vernieuwingen door binnen de Speelpleinwerking. Naast de integratie van de UiTPAS en een digitale inschrijfmogelijkheid, maakte het halfopen speelaanbod zijn intrede. Bij een halfopen speelaanbod kunnen kinderen vanaf 6 jaar zelf kiezen uit een aanbod van activiteiten. Zo kunnen ze zelf een spel kiezen dat bij hun interesses aansluit en wordt een speelpleindag nog leuker.

Jaarlijks maakt de Stad een evaluatie van de Speelpleinwerking en stuurt bij waar nodig. Door het steeds dalend aantal deelnemers op de speelpleinlocatie in Zandvoorde, is het aanbieden van het halfopen spelaanbod er praktisch niet langer haalbaar. Voor een kwalitatief en divers programma, is er immers een minimum aan kinderen en animatoren nodig.

Speelpleinbus

Stad Oostende zorgt daarom voor een alternatief waarbij de kinderen uit Zandvoorde met een speelpleinbus naar Vrijetijdscentrum Duin en Zee gebracht worden. Uiteraard kunnen ze ook steeds terecht op een andere locatie naar keuze.

De beschikbare infrastructuur van Duin en Zee is divers en zeer kindvriendelijk. Tijdens de korte vakantieperiodes werd er reeds busvervoer voorzien vanuit de andere vier wijken naar deze speelpleinlocatie. Ook de zonnetjeswerking voor kinderen met een beperking wordt steeds op die manier georganiseerd.

Kinderen die deelnamen in Zandvoorde kunnen in de toekomst deelnemen in een speelpleinlocatie naar keuze, maar om tegemoet te komen aan een eventueel mobiliteitsprobleem zet Stad Oostende een speelpleinbus in, zoals ook het geval is voor de Speelpleinwerking tijdens de krokus- en herfstvakantie. Deze speelpleinbus pikt kinderen op aan een centrale halte in Zandvoorde en brengt hen naar de Speelpleinlocatie van de Vuurtorenwijk. Het Vrijetijdscentrum Duin en Zee heeft heel wat troeven zoals polyvalente binnenruimtes, diverse buiteninfrastructuur zoals duinen, een groot speel- en sportterrein, … Dat komt de speelkansen en de mogelijkheden binnen het halfopen spelaanbod alleen maar ten goede.

Gepubliceerd op vrijdag 12 november 2021 0.00 u.