FAQ - Speelpleinwerking pleZAND

Online inschrijven?

Is het noodzakelijk om je kind in te schrijven?

Zonder vooraf inschrijven is het niet mogelijk deel te nemen aan de activiteiten van de Speelpleinwerking. Inschrijven kan je online of je kan ook langs komen bij de dienst Jeugd.

Meer info vind je op deze link: Hoe online inschrijven voor de Speelpleinwerking.

Ik ben mijn wachtwoord verloren.

Je kan een nieuw wachtwoord aanvragen door op 'wachtwoord vergeten' te klikken. Dit vind je onder de aanmelding terug. Na dit nieuwe wachtwoord aan te vragen, krijg je een link toegestuurd per e-mail en kan je jouw wachtwoord opnieuw instellen.

Waar vind ik het rijksregisternummer?

Het rijksregisternummer vind je terug op je identiteitskaart, mutualiteit-klevertjes of de Kids-ID. Het nummer begint altijd met de twee laatste cijfers van het geboortejaar. Bijvoorbeeld geboren in het jaar 2000 dan start jouw rijksregisternummer met 00.

Ik heb geen rijksregisternummer.

Zonder rijksregisternummer kan je geen ouder- en/of kindprofiel maken. Maak een afspraak bij de dienst Jeugd en je wordt verder geholpen, zodat je alsnog deel kunt nemen aan de activiteiten van de Speelpleinwerking.

Het programma meldt dat de klant al bestaat in het inschrijvingsprogramma. 

Het is mogelijk dat je reeds eerder een profiel aanmaakte. Volg de stappen horende bij 'Ik ben mijn wachtwoord verloren' en reset het oude profiel. 

Indien het nog steeds niet lukt, neem contact op met de dienst Jeugd.

Hoe kan ik (mijn) persoonlijke gegevens aanpassen?

Enkel de beheerder van het ouderprofiel kan gegevens aanpassen. Hiervoor moet hij of zij ingelogd zijn. 

Vervolgens klik je op het scherm 'Mijn contactgegevens'; 'Mijn Gezin' of 'Mijn logingegevens'.

Kan een kind uit een ander gezin ingeschreven worden voor de Speelpleinwerking via mijn ouderprofiel?

Elk kind is gekoppeld aan het profiel van zijn of haar ouder. Deze persoon verzorgt de inschrijving en ontvangt dus ook de inschrijvingsbevestiging, het fiscale en/of mutualiteitsattest, verzorgt de betaling, enz.

Ik kan mijn kind(eren) niet inschrijven voor De Speelpleinwerking.

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • De activiteit is volzet.
 • De activiteit is voor een andere leeftijdscategorie dan jouw kind bedoeld.
 • Niet alle verplichte velden (met een asterisk of *) werden ingevuld. 
 • Het veld 'Medische gegevens' werd niet goedgekeurd.

Geen van bovenstaande oorzaken? Contacteer dan de dienst Jeugd Oostende.

Ik kan/wil niet digitaal betalen.

Wie niet in de mogelijkheid is om de inschrijving volledig digitaal te verzorgen, kan steeds terecht bij de dienst Jeugd Oostende. 

Hoe krijg ik een fiscaal attest of bewijs van deelname voor de mutualiteit?

Deze attesten kunnen door de ouder zelf zelfstandig afgehaald worden. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Vervolgens klik je op het scherm 'Attesten' en kan je het gewenste attest terugvinden.

Wie mag deelnemen aan De Speelpleinwerking?

Mag een kindje met geboortejaar 2019 deelnemen aan De Speelpleinwerking?

Peutertjes, geboren in het jaar 2019, kunnen niet deelnemen aan vakantiewerking van de dienst Jeugd. We verwijzen deze groep kinderen warm door naar de dienst Buitenschoolse Kinderopvang (BKO). Hier kunnen ze terecht in een huiselijk sfeer en staat het zorgende nog veel centraler. 

Kan iemand die niet in Oostende woont ook deelnemen aan De Speelpleinwerking?

Ja! De Stad verwelkomt kinderen die niet gedomicilieerd zijn in de Stad in de Speelpleinwerking. Hierbij wordt wel de volledige kostprijs van één dagje speelpleinwerking aangerekend aan de ouder/voogd die de inschrijving verzorgd. 

Kinderen waarvan de ouder een domilicieadres of adres van tweede woonst heeft in Oostende kan deelnemen aan de vakantiewerking aan het standaardtarief. 

Hoe kan ik een inschrijving annuleren?

Annuleren en terugbetaling van gereserveerde plaatsen is enkel mogelijk mits het voorleggen van een geldig attest (ziekte of ongeval, overlijden familielid).  

Deelnemen aan De Speelpleinwerking: Wat kost dit precies?

Wie kan er gebruik maken van het UiTPAS-kansentarief?

Op de website van UiTPAS-Oostende vind je heel wat informatie om na te gaan of je in aanmerking komt voor het UiTPAS kansentarief. Meer info vind je hier.

Moeten kinderen een lunchpakket meebrengen?

In De Speelpleinwerking eten de kinderen altijd een warme (vegetarische) maaltijd tijdens de middag. Voor deze maaltijd hoef je niet bij te betalen. Gaat jouw kind op daguitstap, dan voorziet De Speelpleinwerking een lunchpakket en een flesje water als middagmaal.

Kinderen kunnen natuurlijk ook een eigen lunchpakket eten tijdens de middag. Voor deze boterhameters voorziet de speelpleinwerking enkel soep.

Opgelet: Voor de tienergroep is er nooit een lunchpakket of warme (vegetarische) maaltijden voorzien. Deze groep moet dus wel een eigen lunchpakket voorzien.

Voorzorgsmaatregelen in het kader van het COVID-19 virus:

Help, mijn kindje vertoont ziekteverschijnselen. Wat nu?

 • Kindje vertoont ziekteverschijnselen tijdens de Speelpleinwerking:
  Jouw kindje wordt even in quarantaine geplaatst. Op deze manier is de groep veilig. Geen zorgen de quarantaine-ruimte is een leuk aangeklede ruimte waar er op een rustige manier gespeeld kan worden onder het toezicht van de spelbegeleider. Ondertussen wordt de ouder opgebeld met de vraag om zoon/dochter te komen ophalen en naar de huisarts te gaan.
 • Kindje vertoont ziekteverschijnselen vooraf de deelname aan de Speelpleinwerking:
  Men schrijft voor dat kinderen tot 3 dagen voor de deelname aan de Speelpleinwerking vrij van COVID-19 ziektesymptomen moeten zijn. Gelieve als ouder deze richtlijn zo goed als mogelijk te volgen.

 • Kindje vertoont ziekteverschijnselen na de deelname aan de Speelpleinwerking:
  Breng de dienst Jeugd zo snel mogelijk op de hoogte. Zo kunnen ze het nodige doen voor de andere leden uit de contactbubbel.

Wanneer behoort jouw kind tot een risicogroep?

Personen met hartziektes, long- of nieraandoeningen en een verzwakt immuunsysteem behoren tot de algemeen benoemde risicogroep. Kinderartsen stelden een lijst op met risicogroepen bij kinderen en jongeren. Bekijk deze lijst hier.

Bij twijfel contacteer je huisarts.

Vind je niet het antwoord op jouw vraag? Stel je vraag aan de dienst Jeugd hier.