Afspraken Speelpleinwerking Oostende

Digitaal inschrijven en betalen?

Inschrijven gebeurt hoofdzakelijk online via de webshop. Bij het inschrijven ga je ook akkoord met het huishoudelijk reglement van de Speelpleinwerking.

De webshop wordt gedeeld met de dienst Sport voor de inschrijving van sportkampen. Wie zich reeds inschreef voor een sportkamp zal dus al over en profiel beschikken. Meld je meteen aan en ga van start met de inschrijving.

Door de COVID 19-voorzorgsmaatregelen spelen kinderen een volledige 'week' in contactbubbels. Bij inschrijving wordt dan ook vijf dagen lang één plaatsje gereserveerd voor jouw kind. Elke gereserveerde dag wordt aangerekend. Kinderen zijn niet verplicht om elke dag aanwezig te zijn.

Bij de online inschrijving wordt gevraagd om onmiddellijk te betalen. Hou dus je betaalkaart en kaartlezer of digipas bij de hand.

Indien digitaal inschrijven en betalen voor jou niet mogelijk is, kan je ook terecht bij de dienst Jeugd voor hulp. Je kan ter plaatse betalen met cash geld en/of bancontact.

Maak hier een afspraak.

Zoek de activiteit 'Speelpleinwerking' om een online afspraak vast te leggen.

 

Maak een profiel aan of Meld aan met jouw gegevens

Deelnemen aan de Speelpleinwerking dankzij UiTPAS

Per deelname dag van jouw kind(eren) aan de Speelpleinwerking wordt er één UiTPAS-punt toegekend aan de UiTPAS van jouw kind(eren). Deze puntentoekenning gebeurt in één beweging na de zomervakantie. 
 
Ben je inwoner van Oostende en heb je een UiTPAS aan kansentarief? Dan geniet je van 80% korting op de deelnameprijs van de Speelpleinwerking. 

Inschrijven met UiTPAS kansentarief kan

  • via de webshop;
  • bij de dienst Jeugd, Stadhuis - Vindictivelaan 1, 8400 Oostende

Hou je UiTPAS-nummer klaar! Voor meer info over UiTPAS aan kansentarief: www.oostende.be/uitpas-kansentarief.

Annulatie van deelname aan de Speelpleinwerking

Enkel bij een geldig bewijs van afwezigheid (bv. doktersattest) betaalt de Stad het volledig betaalde bedrag terug.

Indien je als ouder met een geldige afwezigheid de deelname aan de Speelpleinwerking wenst te annuleren, verwittig dan tijdig de dienst Jeugd. 

De contactgegevens van de dienst Jeugd vind je hier.

In het kader van de Covid-19 maatregelen, neemt de Stad heel wat voorzorgsmaatregelen, dit ook in de Speelpleinwerking. Zo kunnen we met iedereen samen er toch voor zorgen dat onze kinderen een leuke speelpleinweek beleven en dat het virus niet verder verspreid wordt.

Spelregels in Coronatijden

Op elke locatie van de Speelpleinwerking zijn er heel wat voorzorgsmaatregelen genomen. Welke regels moeten ouders volgen?

  • Heeft iemand uit het gezin COVID-19 ziekteverschijnselen? Of behoort het kind tot een risicogroep? Doe dan geen beroep op de Speelpleinwerking als vakantiebesteding. Dit voor de veiligheid van kinderen, animatoren en anderen.
  • Probeer zoveel mogelijk voor eenzelfde locatie te kiezen en dit voor de volledige zomervakantie. Op deze wijze help je de Speelpleinwerking om groepen grotendeels gelijk te houden.
  • Respecteer het circulatieplan bij het onthaal en ophaalmoment. Het dragen van een mondmasker is verplicht ter bescherming van jezelf en onze animatoren bij het betreden van de locatie.
  • Hou er rekening mee, onze animatoren zijn geëngageerde jobstudenten die elke dag zich voor de volle 100% geven om jouw kind(eren) een toffe dag te bezorgen. Bij klachten of verzuchtingen wend je je tot de dienst Jeugd: 059 25 89 99 of jeugd@oostende.be.