Speelpleinwerking - Hoe online inschrijven?

De Speelpleinwerking maakt gebruik van hetzelfde inschrijvingssysteem als de sportkampen van de dienst Sport.

Goed nieuws dus voor ouders waarvan de kinderen reeds deelnamen aan of zijn inschreven voor een sportkamp, jullie beschikken reed over een ouderprofiel.

Ouders die nog niet beschikken over een ouderprofiel zullen dit moeten aanmaken vooraleer inschrijven mogelijk is. 

Schrijf je voor het eerst in?

Als ouder dien je eerst een profiel aanmaken in het systeem alvorens je kan inschrijven. Vervolgens dien je jouw kin(eren) toe te voegen als gezinslid. 

Hou je Rijksregisternummer bij de hand alsook dat van je gezinsleden. Velden zoals geboortedatum en adres zijn verplicht in te vullen.

Nadat je profiel is aangemaakt wordt gevraagd of je een gezinslid wil toevoegen. Dit kan je meteen doen, of later via de link ‘Mijn profiel’ bovenaan de webshop.

Opgelet, kinderen kunnen slechts aan één ouderprofiel gekoppeld worden. In een gezinssituatie met co-ouderschap moeten beide ouders dus onderling afspraken maken welke ouder het kind als gezinslid toevoegt.

Maak een profiel aan

Heb je al een profiel in de webshop?

Neemt of nam jouw kind reeds deel aan een sportkamp of de speelpleinwerking van de Stad?

Dan is de kans groot dat je als ouder al over een online account beschikt. Controleer zeker of alle gegevens nog steeds correct zijn. 

Hoe controleer je deze gegevens?

Meld je meteen aan met behulp van jouw Rijksregisternummer of met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

Meld aan met jouw gegevens

Inschrijven voor een speelpleinperiode

Nu het ouderprofiel aangemaakt is en de gezinsleden toegevoegd, kan een kind ingeschreven worden voor een dag op het Speelplein.

Dit doe je door jouw kind in te schrijven voor een activiteit. Ga naar Activiteiten en klik vervolgens op de activiteitsdag/periode naar keuze.

Klik hier om in te schrijven

Tip: In de rechterbovenhoek van het tabblad 'Activiteiten' is er een zoekbalk. Typ hier het woord Speelpleinwerking en klik op het vergrootglas. Zo vind je snel een overzicht van alle beschikbare dagen speelpleinwerking.

Hou er rekening mee dat een inschrijving niet geannuleerd kan worden. Ook wordt er gevraagd om onmiddellijk online te betalen.

Na inschrijving ontvang je als ouder een e-mail ter bevestiging. In de week voorafgaand aan de speelpleinperiode ontvang je opnieuw een e-mail met daarin heel wat instructies in het kader van de Covid 19-voorzorgsmaatregelen. 

Inschrijven voor een speelpleinperiode met een UiTPAS aan kansentarief

Deze inschrijving verloopt zoals een inschrijving aan gewoon tarief.

Tijdens één van de stappen die je doorloopt om een kind in te schrijven in de webshop, krijg je de mogelijkheid om het nummer van de UiTPAS in te vullen. Er wordt automatisch een korting van 80% toegekend als deze kaart geregistreerd staat als een UiTPAS met kansentarief.

Info over de UiTPAS aan kansentarief

Tips voor een vlotte inschrijving

  • Controleer vooraf of je toegang hebt tot jouw account en zorg dat de gegevens up-to-date zijn.
  • Zorg ervoor dat je het UiTPAS-nummer van jouw kind(eren) bij de hand hebt.
  • Hou er rekening mee dat bij inschrijving er onmiddellijk online moet betaald worden.
  • Gebruik een laptop of pc om de inschrijving te doen. Smartphones en tablets zijn minder geschikt.
  • De beste internetbrowsers zijn Google Chrome (download) en Mozilla Firefox (download). Internet Explorer kan soms problemen geven, vooral bij selectie van de geboortedatum.
  • Lees vooraf grondig de afspraken horende bij inschrijvingen voor de Speelpleinwerking. Op deze wijze is het duidelijk wat onze betalings- en annulatievoorwaarden zijn.  

 

Als het voor jou niet mogelijk is om online te reserveren, ben je steeds welkom bij de dienst Jeugd voor hulp.

Maak hier een afspraak