Speleologieparcours Oude Watertoren in gebruik genomen

De voormalige watertoren nabij het Maria-Hendrikapark onderging een grondige renovatie met onder meer een reconstructie van het historische dak. Om na de restauratie ook een duurzame toekomst te geven aan het beschermde monument krijgt de watertoren een extra functie als speleologieparcours.

Aan de binnenkant van de toren zijn klimtouwen aangebracht die samen goed zijn voor een touwenparcours van ongeveer 1 km, zodat het een oefenparadijs is voor beginnende en ervaren speleologen.

Zowel de lokale speleologieclub Speleo Cascade als andere clubs die aangesloten zijn bij officiĆ«le speleologiefederaties kunnen gebruik maken van de nieuwe infrastructuur. De grote hoogte van 33 meter is een extra uitdaging voor de meer gevorderde beoefenaars die ook de mogelijkheid hebben om extra klimkoorden op te hangen. Alle speleologietechnieken kunnen hier beoefend worden.

De restauratie is zo opgevat dat in de toekomst bijkomende functies mogelijk zijn.

Gepubliceerd op dinsdag 11 oktober 2022 11.22 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.