Oostende verkozen tot dé #sportersbelevenmeer-stad

Oostende is tijdens een plechtige awarduitreiking in Brugge verkozen tot de West-Vlaamse stad met de meeste sportbeleving in 2018. Hieraan is een cheque gekoppeld van 1.500 euro om sportief te investeren.

Sinds 2016 zet Sport Vlaanderen de sporters aan om hun belevingen te delen op sociale media met de hashtag #sportersbelevenmeer. Zien sporten doet immers sporten, dus het eigenlijke doel is de niet-sportende vlaming aan het sporten te krijgen.

Ook dit jaar werden de Vlaamse steden en gemeenten opgeroepen om deel te nemen aan de #sportersbelevenmeer-award. Wie erin slaagde om vijf van de zeven vooropgestelde uitdagingen tot een goed einde te brengen, mag zich vanaf nu een jaar lang #sportersbelevenmeer-stad of gemeente noemen. Voor West-Vlaanderen mochten 43 van de ruim 50 deelnemende steden en gemeenten deze award in ontvangst nemen en werd één overall winnaars bij de grotere steden bekendgemaakt: Oostende! Meteen een bekroning voor alle Oostendenaars die massaal hun sportieve belevingen hebben gedeeld op Instagram, Facebook en Twitter.

Daarnaast was er van de jury lof voor de talrijke sportieve evenementen waar net dat tikkeltje meer te beleven viel, zoals de Ostend Zombie Race waaraan ouders met hun kinderen konden meedoen en de Ostend Night Run. Ook het wijkgerichte sportproject ‘From Russia With Love’ in het kader van het WK voetbal werd positief onthaald.

Naast deze overall award viel Oostende nog twee keer in de prijzen. Het Sint-Jozefsinstituut Petrus & Paulus Centrum mocht de prijs voor de actie ‘Breng je sportclub naar school’ in ontvangst nemen en waterpoloclub ROSC mag zich een jaar lang de coolste sportclub van West-Vlaanderen noemen.

Oostende is en blijft dus een echte sportstad!

 

De winnende inzending van waterpoloclub ROSC

 

De sportieve leerkrachten van het Sint-Jozefsinstituut Petrus & Paulus Centrum

Gepubliceerd op woensdag 19 december 2018 17.12 u.