Stad en Toerisme Oostende gaan op zoek naar lekkerste garnaalkroket in kookwedstrijd Chef Crevette

Tijdens het Garnaalkrokettenfestival strijden professionele chefs jaarlijks voor de titel van lekkerste garnaalkroket. Nu is het de beurt aan Oostendse amateur chef-koks om hun kookkunsten te laten zien.

In de kookwedstrijd Chef Crevette gaan Stad en Toerisme Oostende op zoek naar de beste garnaalkroket van de stad! Inwoners kunnen deelnemen door hun verhalen en recepten in te sturen. Vier finalisten worden in augustus gevolgd door de Stad en strijden eind september in een spannende finale. De winnaar krijgt een duoticket voor het Garnaalkrokettenfestival en restocheques ter waarde van 200 euro. Inschrijven kan tot 21 juni 2024.

Wie wordt de eerste Chef Crevette van Oostende?

Bak jij de beste garnaalkroket van Oostende? Gaat er al generaties lang een geheim recept mee in je familie? Of heb je een uniek ingrediënt waar je alle proevers mee verrast? Schrijf je dan in voor de kookwedstrijd Chef Crevette!

Hoe deelnemen?

De regels zijn simpel: leg uit wat jouw garnaalkroketten zo bijzonder maakt, voeg foto’s toe of deel het recept om de jury te overtuigen. Wees origineel!

Op basis daarvan kiest de jury vier chefs, die in augustus hun garnaalkroket mogen bereiden voor de camera. Het Oostendse publiek kan daar achteraf van meegenieten via de kanalen van Stad en Toerisme Oostende.

Eind september volgt de finale. De winnende chefs van het vorig Garnaalkrokettenfestival proeven en stemmen voor de beste garnaalkroket op basis van de smaak, korst en structuur.

Prijzen

De winnaar krijgt een vermelding op het Garnaalkrokettenfestival 2024, een duoticket voor het Garnaalkrokettenfestival en Rest"O"Cheques ter waarde van 200 euro. De overige kandidaten krijgen Rest"O"Cheques ter waarde van 50 euro.

Praktisch

  • De wedstrijd staat open voor alle inwoners en tweedeverblijvers van Oostende, die geen professionele chef-koks zijn. De wedstrijd focust op amateurkoks.
  • De deelnemers krijgen voldoende garnalen ter beschikking.
  • Het wedstrijdreglement staat op www.oostende.be/chef-crevette.

Downloads

Gepubliceerd op donderdag 30 mei 2024 12.14 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.