Stad Oostende annuleert jeugdactiviteiten tijdens paasvakantie

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besloot Stad Oostende om de geplande jeugdactiviteiten in de paasvakantie te annuleren. Momenteel werkt de stad een alternatief uit voor kinderen van ouders die werken in de cruciale sectoren zoals de gezondheidszorg of de voedingssector.

Als gevolg van een beslissing van de Vlaamse overheid annuleert Stad Oostende alle geplande jeugdactiviteiten tijdens de paasvakantie. Concreet betekent dit dat er geen speelpleinwerking (Speelcompagnie) zal zijn en dat ook alle geplande sportkampen niet kunnen doorgaan.

Stad Oostende beseft dat het wegvallen van de speelpleinwerking en de sportkampen een grote impact heeft op ouders die in een cruciale sector werken, zoals de zorg-, veiligheids- of voedingssector. Om de kinderen van die doelgroep tijdens de paasvakantie toch opvang te kunnen bieden, werkt de stad momenteel aan een alternatieve vorm van opvang. Zodra hier meer informatie over bekend is, zal Stad Oostende die bekend maken via de website.

Meer informatie en alle updates vind je op www.oostende.be/corona

Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020 15.54 u.