Stad Oostende breidt openbare sportmogelijkheden verder uit met Beachgym

Met de installatie van een Beachgym op het Sportstrand, breidt Stad Oostende haar openbare sportmogelijkheden verder uit.

De calisthenics toestellen maken voortaan ook deel uit van het uitgebreide sportaanbod op het strand tijdens de zomermaanden.

Stad Oostende heeft als beleidsdoelstelling om haar sportaanbod breder toegankelijk te maken, en investeerde de afgelopen jaren fors in nieuwe sportinfrastructuur in de wijken. Zo installeerde de Stad onder meer mobiele beweegbanken, een crossfitstation en fitnesstoestellen. Heel wat bestaande sportinfrastructuur kreeg dan weer een grondige opfrisbeurt.

Met de aanleg van nieuwe calisthenics toestellen op het Sportstrand speelt de Stad verder in op de trend waarbij sporters op zoek gaan naar mogelijkheden om hun sport te beoefenen in openlucht.

Het uitbreiden van dat aanbod biedt tal van voordelen, zoals ongelimiteerd sporten wanneer je dat wil en de mogelijkheid om te combineren met een jogging, wandeling of strandbezoek. Uniek bij deze realisatie is dat de sporter zich kan uitleven met zicht op zee. De opstelling omvat vijf afzonderlijke calisthenics toestellen die toegankelijk zijn voor elk niveau en jaarlijks beschikbaar zijn vanaf half maart tot half oktober.

De investering bedraagt 50.657 euro.

Gepubliceerd op maandag 25 maart 2024 9.02 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.