Stad Oostende brengt gevarieerd zomeraanbod voor Oostendse jeugd

Tijdens de zomervakantie valt er weer heel wat te beleven voor de jongste inwoners. Naast speelpleinwerking pleZAND en de zomerkampen, worden ook de zonnetjes- en tienerwerking opnieuw georganiseerd.

Zomerkampen

Tijdens de sport- en themakampen kunnen kinderen zich een hele week naar hartenlust uitleven. Voor de inhoudelijke invulling van de kampen, werkt de Stad samen met lokale sport- en jeugdverenigingen, CoderDojo en externe partners. Samen zorgen zij voor een gevarieerde mix aan kampen. Een greep uit het aanbod: toerist in eigen stad, watersport & freerunning, avonturenkamp, cricket en nog zo veel meer!

Speelpleinwerking pleZAND

Kinderen met geboortejaar 2012 tot en met 2020 kunnen tijdens de zomervakantie volop spelen en ravotten bij pleZAND, de speelpleinwerking van de Stad. Tijdens de zomervakantie vindt pleZAND plaats in de wijken Centrum, Westerkwartier, Mariakerke en Vuurtorenwijk. Jongeren met geboortejaar 2009 tot en met 2011 kunnen dan terecht bij de Tienerwerking in ’t Bosjoenk en kinderen die meer zorg of structuur nodig hebben, kunnen zich volledig uitleven in de Zonnetjeswerking. Voor de voor- en naopvang van de Speelpleinwerking wordt ook opnieuw samengewerkt met de Buitenschoolse Kinderenopvang. Een dag pleZAND kost 8 euro voor inwoners van de stad en 22 euro per dag voor niet-inwoners.

Buitenschoolse Kinderopvang

Een vakantie vol speel- en ravotplezier? Dan ben je bij de Buitenschoolse Kinderopvang aan het juiste adres! Op zeven locaties geven de begeleiders steeds het beste van zichzelf om een gevarieerd aanbod samen te stellen. Samen buiten ravotten, een duikje nemen in de verkleedkoffer, de pannen van het dak zingen, rondcruisen met de fietsjes of knus in de snoezelhoek zitten met een leuk lees- of prentenboekje? Voor elk wat wils!

Inschrijven

De inschrijvingen voor speelpleinwerking pleZAND en de kampen gaan van start op donderdag 14 maart om 18.00 uur. Voor beide activiteiten kan dit via hetzelfde digitaal platform. Wie over een UiTPAS aan kansentarief beschikt, geniet van 80% korting.

De inschrijvingen voor de Buitenschoolse Kinderopvang gaan van start op maandag 27 mei om 08.00 uur.

Alle info en inschrijven via www.oostende.be/vakantieaanbod.

Gepubliceerd op donderdag 7 maart 2024 15.46 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.