Stad Oostende geeft Gelijkheidstraat een make-over

Onder de noemer Beter in mijn straat, geeft Stad Oostende drie straten in de wijk Westerkwartier een maand lang een make-over, samen met de wijkbewoners.

De Gelijkheidstraat mag de spits afbijten en wordt in mei onder handen genomen. Met nieuwe ontmoetingsplaatsen, buurtactiviteiten en meer groen fleuren de straat en de bewoners helemaal op. In juni en september volgen ook de Prof. Jozef Vercoulliestraat en de Duivenhokstraat.

Samen met de buurtbewoners, gaat Stad Oostende aan de slag met drie straten in de wijk Westerkwartier. Met tijdelijke ingrepen en activiteiten, wil de Stad meer ontmoeting tussen de buren inspireren, meer groen in de straat brengen en focussen op energieduurzaamheid. In mei krijgt de Gelijkheidstraat een make-over. Die werd feestelijk geopend op vrijdag 3 mei.

Buren kunnen elkaar ontmoeten in de Gelijkheidstraat

In de straat komen er groene ontmoetings- en zitplekjes. Daarnaast dient het grasplein in de Gelijkheidstraat als centrale ontmoetingsplek. Daar staat de hele maand mei een strandcabine met tafels en stoelen die de buurtbewoners kunnen gebruiken om gezellig samen te komen. Sinds kort staat er bovendien een rolstoeltoegankelijke babbelbank en een boombank. Het plein wordt voorlopig het 'plein zonder naam' genoemd, maar samen met de buurtbewoners gaat de Stad op zoek naar een nieuwe naam.

Kleur en groen om de straat op te vrolijken

Een groene buurt maakt mensen gelukkiger. Overal in de straat werden er daarom bloembakken geplaatst met kleurrijke bloemen. De buurtbewoners zullen zich ontfermen over de bloemen, zodat ze de straat nog lang blijven inkleuren. Later op het jaar komen er nog enkele nieuwe geveltuintjes in de straat.

Het slotstuk wordt een nieuw kunstwerk dat voortaan de grijze gevel aan de parking van de supermarkt zal opvrolijken. De Kunstacademie aan Zee zal de muur beschilderen en op het einde van de maand wordt de nieuwe muurschildering onthuld tijdens een aperitiefmoment voor de buurt.

Beter in 't Westerkwartier

De Gelijkheidstraat is een van de drie straten in de wijk Westerkwartier die een make-over krijgen, onder de noemer 'Beter in mijn straat'. Het project valt onder het overkoepelende wijkverbeteringscontract 'Beter in 't Westerkwartier'. In juni en september volgen ook de Prof. Jozef Vercoulliestraat en de Duivenhokstraat.

Gepubliceerd op maandag 6 mei 2024 7.45 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.