Stad Oostende in zee met PMV en Restotel voor renovatie en exploitatie Thermae Palace

Stad Oostende zal samen met ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) en Restotel nv het Thermae Palace Hotel en de Koninklijke Gaanderijen renoveren. De drie zullen samen een projectvennootschap oprichten om een kwaliteitsvolle renovatie en duurzame exploitatie van het complex mogelijk te maken.

Zowat een half jaar geleden sloot de stad en samenwerkingsovereenkomst met de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV). Het doel was om voor eind dit jaar tot een stappenplan te komen voor de renovatie en uitbating van het Thermencomplex. Dat stappenplan is er nu.

Samen met PMV en de huidige huurders, Restotel nv, zal een projectvennootschap worden opgericht. Die vennootschap zal instaan voor de renovatie en herontwikkeling van Thermae Palace. De exploitatie zal daarna worden verdergezet door Restotel nv, de huidige huurder en exploitant van Thermae Palace.

De samenwerking betekent het startschot voor de uitwerking van de architectuur voor het gebouw en het businessplan voor de uitbating. Daarna volgen dan de bouwwerken. Het project zal 4 jaar in beslag nemen. Als alles goed gaat zijn de werken tegen 2024 afgerond. 

Gepubliceerd op woensdag 11 december 2019 14.30 u.