Stad Oostende lanceert nieuwe zorgplusparkeersticker voor zorgverleners

Op de Dag van de Verpleging wil Stad Oostende zorgverleners een duwtje in rug geven. Via de nieuwe zorgplusparkeerkaart en de gelijknamige sticker, kunnen zorgverstrekkers hun patiënten beter bereiken.

Vandaag is het 'Dag van de Verpleging', een ideale dag om de Oostendse zorgverleners in de bloemetjes te zetten. Verpleegkundigen, maar ook andere zorgverleners geven in deze moeilijke tijden elke dag het beste van zichzelf in de strijd tegen het coronavirus.

Stad Oostende lanceert daarom de zorgplusparkeersticker. Het concept is simpel: wie solidair wil zijn met zorgverleners, hangt deze sticker zichtbaar op aan de brievenbus of de garagepoort van de woning. Op deze manier geef je aan dat je de oprit of de plaats voor de poort tijdelijk ter beschikking wil stellen aan dokters, thuisverpleegkundigen, kinesitherapeuten en andere zorgkundigen.

De zorgverleners plaatsen op hun beurt een zorgplusparkeerkaart achter de voorruit van hun auto, met de nodige contactgegevens. Zo kunnen de bewoners hen contacteren om de parkeerplaats vrij te maken indien nodig. De sticker en de kaart kunnen vanaf vandaag aangevraagd worden via de website van de stad.

Zorgplus-parkeerkaart en -sticker: help zorgverstrekkers om makkelijker te parkeren!

Extra ondersteuning voor zorghelden
Stad Oostende wil een correct en rechtvaardig parkeerbeleid voeren voor iedereen. Gratis parkeren promoten valt dan ook moeilijk te rijmen met deze ‘blijf in uw kot’-tijden, waarin de nodeloze verplaatsingen tot het minimum moeten worden herleid. Dat zou ook niet eerlijk zijn ten opzichte van de zorgverleners die al een betalende parkeerkaart kochten.

Aanvulling op bestaande parkeerkaart
Dokters, kinesitherapeuten en verpleegkundigen kunnen momenteel een parkeerkaart kopen voor 200 euro. Die kaart geeft hen het recht om te parkeren op de speciaal voor hen voorbehouden parkeerplaatsen, op plaatsen voor ultrakortparkeren en op alle bovengrondse parkeerplaatsen in het centrum, met een Europese parkeerschijf voor een maximumduur van één uur. Het gebruik van de betalende parkeerkaart en de nieuwe zorgplusparkeerkaart is bedoeld ter ondersteuning van de zorgverlening voor de patiënten van onze stad. Zo kunnen onze zorgverleners op een efficiënte manier de nodige kwaliteitsvolle zorg bieden aan de Oostendenaars. Stad Oostende zal streng optreden bij misbruik van deze kaart.

Een zorgplusparkeerkaart en/of een zorgplusparkeersticker kan je aanvragen via deze link. Stad Oostende zal de kaart en/of de sticker naar jouw thuisadres sturen.

Gepubliceerd op dinsdag 12 mei 2020 8.42 u.