Stad Oostende lanceert opnieuw burgerbevraging

Om te weten wat er bij de Oostendenaars leeft, organiseert de Stad dit jaar opnieuw een burgerbevraging. Nieuw deze keer is dat naast een steekproef van 2.500 inwoners ook alle inwoners en tweedeverblijvers de kans krijgen om de vragenlijst in de vullen.

Stad Oostende vindt het belangrijk om te weten hoe Oostendenaren het dagelijkse leven in Oostende ervaren. Wat doet de Stad goed? Wat kan er nog beter? Waar moet de Stad meer of minder op inzetten? Daarnaast is de Stad ook benieuwd naar idee├źn van de Oostendenaar over hoe we samen verder kunnen werken aan een bruisende kuststad. Net zoals vorig jaar gaat Stad Oostende aan de slag met de input om het beleid bij te sturen. De resultaten van deze bevraging gebruiken we ook voor de omgevingsanalyse.     

Om te weten wat er leeft, organiseert Stad Oostende dit jaar opnieuw een burgerbevraging. Deze week valt er bij zo'n 2.500 willekeurig gekozen inwoners een vragenlijst in de brievenbus. Daarin kunnen de aangeschreven mensen hun mening geven over verschillende zaken in Oostende. 

Stadsbrede burgerbevraging

De vragenlijst zal zowel op papier als digitaal kunnen worden ingevuld. Hou alvast de brievenbus in de gaten, want misschien valt de bevraging bij jou in de bus. Bij deze bevraging krijgen, naast de aselecte steekproef van 2500 personen, ook alle inwoners en geregistreerde tweedeverblijvers de kans om deel te nemen. 

Vanaf 19 februari start de brede burgerbevraging op het burgerparticipatieplatform Ons Oostende ons.oostende.be. De Stad moedigt alle inwoners van Oostende en geregistreerde tweedeverblijvers aan om deel te nemen. Via deze aanpak willen we significante gelijkenissen en verschillen detecteren tussen de aselecte steekproef en de brede bevraging. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde. Personen die extra ondersteuning wensen, kunnen een beroep doen op de digipunten (Digipunten - Stad Oostende).

Gepubliceerd op woensdag 31 januari 2024 10.29 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.