Stad Oostende maakt kinderen bewust over gevaren Noordzee

Om kinderen te wijzen op de gevaren van de zee organiseert Stad Oostende dit schooljaar theoretische en praktische sessies voor leerlingen uit het vijfde leerjaar. In totaal gaat het over meer dan 400 jongeren.

Begin dit jaar werden de basisscholen uitgenodigd om hun leerlingen van het vijfde leerjaar te laten deelnemen aan de educatieve campagne van de Stad, waarbij eerst via theorie wordt aangeleerd wat de risico’s zijn waarmee watersporters en strandbezoekers geconfronteerd worden.

Na het volgen van de theoretische sessie passen de leerlingen de opgedane kennis ook effectief toe in de praktijk. Hiervoor wordt letterlijk in zee gegaan met watersportclub VVW Inside Outside en hoofdredders van de Oostendse reddingsdienst. De vijfdejaars van Heilig Hartschool genoten op 29 mei als eerste van een boeiende praktijksessie, waarbij ze onder meer met een raft de branding trotseerden. Vanaf september komen nog eens 13 scholen aan bod, goed voor een totaal van 405 kinderen.

Gepubliceerd op donderdag 30 mei 2024 9.31 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.