Stad Oostende ondersteunt VeggieChallenge

Stad Oostende wil haar inwoners aanmoedigen om gezond te eten en ondersteunt daarom de 'VeggieChallenge'. De VeggieChallenge past in de voedselstrategie Oostende Oogst en daagt iedereen uit om een maand lang minder vlees of vis en meer groenten te eten.

Een op twee Belgen zegt dat ze graag minder vlees of vis willen eten. Maar velen weten niet goed hoe ze er mee moeten beginnen. Elke dag een veggieburger? Wat eet ik als beleg? Wat geef ik aan mijn kinderen? Lukt veggie wel als ik intensief sport? Dit en veel meer komt aan bod tijdens de 'VeggieChallenge' in maart, een initiatief dat ook door Stad Oostende wordt ondersteund.

Kies je eigen VeggieChallenge

De VeggieChallenge is een gratis online coachingsprogramma dat mensen inspireert om in de maand maart 30 dagen minder vlees of vis en meer groenten te eten. Je kiest zelf je doel: een maand volledig veggie of liever met een paar vlees- en visvrije dagen in de week. Je krijgt een maand lang persoonlijke tips, weekmenu’s, kindvriendelijke recepten en boodschappenlijstjes van een coach. BV’s en influencers delen hun ervaring.

De ideale uitdaging dus voor wie in 2021 vaker plantaardig wil eten. Het vermindert het risico op welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker. Dankzij de VeggieChallenge leren mensen gezonder eten op lange termijn. Tijdens de campagne wordt berekend hoeveel CO2 en hoeveel water je bespaart. De campagne wordt nationaal ondersteund door EVA vzw.

Oostende veggiestad?

Dat veggie lekker kan zijn, zullen ook de deelnemende Oostendse horeca bewijzen. Zij presenteren voor de gelegenheid hun beste veggie-recepten.  

De VeggieChallenge is een wereldwijde campagne maar Oostende wil hier dus volop op inzetten. De stad kan ook in de prijzen vallen, want de Belgische stad met de meeste 'Veggie Burgers' - het hoogste percentage deelnemende inwoners - wint de VeggieChallenge 2021 Award. Stad Oostende toont alvast het goede voorbeeld met inspirerende workshops en huisgemaakte gerechten voor het stadspersoneel en de Oostendse bevolking. Vanaf 1 maart 2021 kom je er meer over te weten op www.oostende.be/oogst.

Deelnemen kan gratis op www.veggiechallenge.be.

Gepubliceerd op maandag 1 februari 2021 10.02 u.