Stad Oostende organiseert cursussen voor animatoren

Stad Oostende doet jaarlijks beroep op gekwalificeerde jobstudenten voor de speelpleinwerking pleZAND. Samen met gemeente Middelkerke en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk organiseert de Stad daarom opnieuw een animatorencursus om jongeren klaar te stomen voor een toffe vakantiejob op het speelplein.

Jaarlijks nemen honderden kinderen en jongeren deel aan speelpleinwerking pleZAND van Stad Oostende.

Voor de begeleiding van de kinderen doet de Stad beroep op gekwalificeerde jobstudenten. Dit zijn vooral animatoren die verantwoordelijk zijn voor het uitwerken van een gevarieerd activiteitenaanbod en het animeren van alle kinderen.

Animator worden in het jeugdwerk
Jongeren die aan de slag willen als animator, hebben een attest ‘animator in het jeugdwerk’ nodig. Dit attest behalen gebeurt in drie stappen: de jongere volgt een cursus, loopt daarna stage bij een erkende stageplaats en tot slot krijgt hij of zij een officieel erkend attest.

Stad Oostende heeft voor de organisatie van animatorencursussen een samenwerking met Oranje vzw en met de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Dit jaar gaat de Stad ook een samenwerking aan met de gemeente Middelkerke, waardoor er opnieuw twee cursussen aangeboden worden aan de Oostendse jongeren. 

Jongeren die graag een cursus volgen in de buurt, kunnen dit doen tijdens de krokusvakantie. Deze cursus wordt georganiseerd door de gemeente Middelkerke en Stad Oostende i.s.m. de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk en vindt plaats in de Branding in Middelkerke. Hiervoor legt Stad Oostende dagelijks busvervoer in van en naar de cursuslocatie.

Oostende werkt ook nog samen met Oranje vzw voor de internaatscursus (met overnachting en maaltijden) in de herfstvakantie, waarbij een aantal plaatsen gereserveerd zijn voor Oostendse jongeren. Die vindt plaats in jeugdverblijf De Miere in Meulebeke van zondag 29 oktober tot vrijdag 3 november. Ook hiervoor voorziet Stad Oostende busvervoer.

Inschrijven kan via www.oostende.be/animatorencursus vanaf donderdag 28 september 2023 om 18.00 uur.

Na het succesvol afronden van de cursus ‘animator in het jeugdwerk’ zijn de jongeren voor hun stage meer dan welkom bij speelpleinwerking pleZAND en de speelpleinwerking PiekeBoe van Middelkerke, die al enige jaren stagiairs ontvangen en begeleiden. Ook jongeren die een andere erkende cursus volgden, zijn welkom bij de speelpleinwerking.

Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 16.27 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.