Stad Oostende organiseert sportmarkt voor jongeren

Op zaterdag 14 mei kunnen jongeren in het Sportpark De Schorre terecht voor een sportmarkt met diverse gratis sportinitiaties.

De stad wil sport gebruiken als hefboom om het welbevinden van jongeren te verhogen. Sporten vormt een belangrijke verbindende factor en een bron van sociaal contact. Jongeren sporten met vrienden en breiden zo ook hun sociaal netwerk verder uit. Daarnaast zorgen sport en beweging voor een gezonde afleiding van de dagelijkse stress en zo wordt het emotionele welzijn bevorderd.

Stad Oostende organiseerde de afgelopen drie maanden een gratis initiatieaanbod voor jongeren waar de nadruk vooral lag op beleving en ontmoeting. Tieners konden gratis proeven van een uitgebreide waaier aan sporten zoals kickboksen, frisbee en calasthenics.

Sport en ontspanning

Als afsluiter van dit project wordt een sportmarkt georganiseerd, een idee dat positief onthaald werd door de deelnemers. Ook jongeren die nog niet deelnamen aan de initiaties, zijn welkom op zaterdag 14 mei van 13.00 tot 17.00 uur in Sportpark De Schorre (Sportparklaan 1, terrein 8 en 9).

Of je nu voor lichamelijke beweging of eerder voor het plezier en de ontmoeting gaat, maakt niet uit. Op de sportmarkt maak je kennis met boogschieten, yoga, kickboksen, frisbee en american footbal. Wie wat wil uitrusten kan in de chillzone terecht. ‚Äč 

Gepubliceerd op woensdag 11 mei 2022 9.37 u.