Stad Oostende organiseert wedstrijd om beeldje te ontwerpen voor Oostendse sporters

Om Oostendse sportkampioenen te bedanken voor hun uitmuntende prestaties organiseert de Stad een wedstrijd om een beeldje te ontwerpen. Het winnende ontwerp wordt dan aangeboden aan de sporters tijdens een ontvangst op het Stadhuis.

Stad Oostende zet Oostendse sporters die in de prijzen vallen op een BK, EK of WK of Oostendse deelnemers aan de Olympische Spelen graag in de bloemetjes.

Wedstrijd om beeld te ontwerpen

Om dit moment extra speciaal te maken, wil de Stad de Oostendse sportkampioenen ook een uniek aandenken aanbieden. Daarom lanceert Stad Oostende een wedstrijd om hiervoor een beeldje te ontwerpen.

De laureaat ontvangt bovendien een geldprijs van 1.500 euro. Van het winnende ontwerp zullen er 100 beeldjes worden geproduceerd door Duinhelm vzw. Het reglement kan je raadplegen op www.oostende.be/wedstrijd.

Voorwaarden

Kriebelt het bij je om een beeld te ontwerpen voor onze Oostendse sporters? Nog tot 30 september 2023 kunnen creatievelingen een voorstel indienen. Het ontwerp moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het werk is maximaal 25 cm hoog, 15 cm breed en heeft een diepte van 10 cm.
  • Het werk mag abstract of figuratief zijn.
  • Het werk heeft geen holtes.
  • Het werk wordt uitgevoerd in gekleurde klei (roodbakkende, bruinbakkende of zwartbakkende), zonder glazuur.
  • Het werk staat op een kleine sokkel waarop achteraf een plaatje van 7 cm breed en 2,5 cm hoog kan worden bevestigd. Deze sokkel moet deel uitmaken van het ontwerp.

Deelnemen kan via deze link.

Gepubliceerd op woensdag 19 juli 2023 14.21 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.