Nieuwe openbare sport- en beweegmogelijkheden

De publieke ruimte is de plek bij uitstek om elkaar te ontmoeten en daarbij is sporten één van de middelen om te verbinden. Om dit verder te ontplooien, wordt in outdoor sporttoestellen geïnvesteerd zoals 'trappers' bij zitbanken en extra fitness- en beweegtoestellen.

Toegankelijke trappers bij zitbanken

Eind 2021 werden zogenaamde ‘trappers’ geïnstalleerd bij zitbanken op locaties waar geregeld senioren langskomen: ter hoogte van de Drie Gapers, aan het Prinses Stefanieplein, in de Sint-Pietersstraat en aan het Bloemenuurwerk in het Leopoldpark. Op elke locatie staan er twee trappers, telkens op verschillende afstanden van de bank. Die werken zowel voor- als achteruit, waardoor personen in een rolstoel de trappers ook kunnen gebruiken.

Fitness in openlucht

Bij de Bibliotheek staan drie nieuwe fitnesstoestellen: een arm bike, een stepper en een elliptical cross trainer. De toestellen zijn voorzien van een instructiefiche met daarop enkele oefeningen en de aanduiding van de spiergroepen die versterkt worden.

Stad Oostende zal in de nabije toekomst en de volgende jaren nog bijkomende outdoor sporttoestellen plaatsen in de verschillende wijken.

Gepubliceerd op zaterdag 15 januari 2022 10.00 u.