Stad Oostende steekt Achturenplein in nieuw jasje

Het Achturenplein kreeg een flinke opfrissing. Met het restbedrag van de Oostendebonnen plaatste Stad Oostende er nieuwe klimtoestellen.

Daarrond schilderden de leerlingen van de Kunstacademie aan Zee een gigantische grondschildering, samen met de buurtbewoners en Briek vzw. Zo zit het plein in een nieuw jasje, is er meer speelruimte voor kinderen in de wijk Centrum en sluit het beter aan bij de werking van Briek vzw.

Stad Oostende plaatste een nieuwe klimconstructie op het Achturenplein die ideaal is voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Het Achturenplein bevindt zich in de wijk Centrum en huist onder andere Briek vzw. Het is een gezellige open ruimte in de wijk, waar kinderen voortaan naar hartenlust kunnen spelen.

Restbedrag Oostendebon

De nieuwe speelinfrastructuur werd geplaatst met het restbedrag van de Oostendebonnen. Die werden in 2020 toegekend aan alle Oostendse gezinnen en tweedeverblijvers om te spenderen bij de lokale handelaars. Een restbedrag van ongeveer 500.000 euro werd niet besteed en de Stad besliste om een deel daarvan te investeren in speel- en sportinfrastructuur in de wijken.

Grondschildering

Naast de nieuwe klimconstructie werd het hele plein opgefleurd. Op het Achturenplein komt een extra grote grondschildering. Het ontwerp werd gemaakt door leerlingen uit de derde graad Beeldatelier van de Kunstacademie Aan Zee en omarmt letterlijk de klimconstructie.

De grondschildering werd ontworpen in samenspraak met Briek vzw, die het Achturenplein als locatie heeft. Briek vzw biedt een inclusieve ontmoetingsplek voor iedereen in de buurt en een vrijetijdsaanbod voor jongeren en volwassenen met een beperking. Gezelligheid en geborgenheid staan daarom centraal in het ontwerp van de grondschildering.

Ook de buurtbewoners schilderden mee aan het Achturenplein. De lokale handelaars en organisaties in de buurt van het plein hielpen met de promotie rond het project. Zo wil de Stad de bewoners betrekken bij en trots maken op hun buurt.

Gepubliceerd op maandag 3 juni 2024 10.31 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.