Stad Oostende verleent vergunning voor bouw en exploitatie supermarkt en wooneenheden in pand aan Nieuwpoortsesteenweg 663

Stad Oostende keurde een vergunning goed voor het herbouwen en exploiteren van een supermarkt met woongelegenheden na sloop van de bestaande bebouwing in de Nieuwpoortsesteenweg 663.

Stad Oostende heeft een stedenbouwkundige vergunning verleend voor de bouw en exploitatie van een supermarkt en twee woonentiteiten na het slopen van de bestaande bebouwing. Het pand bevindt zich tussen de Nieuwpoortsesteenweg 663-665 en de Groenendaallaan.

Op de locatie bevindt zich momenteel de vestiging van Carrefour. De totale oppervlakte van het handelspand zal 2.266,50 m² bedragen. De verkoopsoppervlakte is 1.900 m². Er komt een nieuwe overdekte fietsenstalling en er worden 43 autoparkeerplaatsen voorzien. Het platte dak van het handelspand wordt ingericht als een intensieve daktuin. Het groendak zal toegankelijk zijn voor het personeel en de bewoners van de woongelegenheden. Tussen de sloop en de oprichting van het nieuwe handelspand zal een tijdelijke tentconstructie dienst doen als winkel.

De aanvraag werd onderworpen aan een openbaar onderzoek dat plaatsvond van 6 juli tot en met 4 augustus 2023.

Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 16.10 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.