Stad Oostende verwelkomt muzikanten uit Argentijnse zusterstad Ostende

Het jazzensemble Tango Jazz Quartet bracht onlangs een bezoek aan de Stad aan Zee. Ze lieten enkele leerlingen van het Conservatorium aan Zee kennis maken met hun unieke mix tussen jazz en tango. Daarnaast stonden er nog twee optredens in CC De Grote Post op het programma.

In 1908 trokken de Belgen Fernando Robette en Augustin Pauli naar Argentinië om er aan de Oostkust een zusterstad van Oostende te stichten. In de jaren 80 ging Ostende (AR) een gemeentefusie aan met haar buren Valeria del Mar, Pinamar en Carilo tot de fusiegemeente Pinamar. Ostende ligt ongeveer op 333 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Buenos Aires.

Een sterke band tussen de Oostendes

Vandaag wil Stad Oostende de banden met haar Argentijnse naamgenoot aanhalen. Begin dit jaar vond het jazzfestival 'Jazz en la Playa' plaats in Ostende. Het festival was eveneens online te volgen via een streaming op de stedelijke website.

Begin september kwam de Argentijnse jazz uit onze zusterstad op bezoek in Oostende. Gustavo Firmenich, organisator van 'Jazz en la Playa', is ook de bezieler en klarinettist van het Tango Jazz Quartet. Hij wordt vergezeld door Mauricio Pasculli achter het drumstel, Horacio Acosta op piano en Martin Rao de Vita speelt basgitaar. Het Tango Jazz Quartet vermengt de melodische en ritmische patronen van de tango met de harmonieën en improvisatie uit de jazz.

Tango Jazz Quartet te gast

Sinds midden augustus toert de band door Europa en op 6 en 7 september is het Tango Jazz Quartet te gast in Oostende. Op maandag 6 september begeleidde de groep een workshop in het Conservatorium aan Zee. Een twaalftal leerlingen van de jazzafdeling maakte kennis met de unieke mix van jazz en tango. Op dinsdag 7 september sluit het gezelschap hun bezoek aan Oostende af met 2 concerten in CC De Grote Post.

Tijdens hun bezoek ontmoette het Tango Jazz Quartet ook enkele Oostendse culturele partners om een toekomstige samenwerking te verkennen.

Video

Gepubliceerd op dinsdag 7 september 2021 11.19 u.