Stad Oostende voert grootschalig parkeeronderzoek uit

Stad Oostende zal parkeertellingen uitvoeren over het hele grondgebied van de stad. De stad wil een gedetailleerd inzicht krijgen in het parkeergedrag van zowel inwoners als bezoekers. Er zullen meerdere parkeertellingen plaatsvinden op verschillende plaatsen en tijdstippen doorheen het jaar.

Stad Oostende wil de publieke ruimte in de stad kwalitateitsvoller invullen. Parkeren, en in het bijzonder straatparkeren, is hierin een van de bepalende factoren. Door de coronamaatregelen moest het grote parkeeronderzoek worden uitgesteld. Nu de stad stilaan terug op volle toeren draait is het eindelijk weer mogelijk om parkeertellingen uit te voeren die een weergave zijn van een normale situatie.

Parkeren is al lang een heikel punt in onze stad. Daar wil Stad Oostende nu komaf mee maken door goed onderbouwde beslissingen te nemen om zo een goed antwoord te bieden op de noden van de Oostendenaars, wie in Oostende komt werken, tweede verblijvers en toeristen. Door de parkeertellingen krijgt Stad Oostende een goed zicht op wie waar parkeert, waar de noden het hoogst zijn voor kort- en langparkeren, en hoe daar het beste op ingespeeld kan worden. 

De parkeertellingen worden dit jaar en volgend jaar uitgevoerd. Daarbij worden extra piekparkeertellingen georganiseerd tijdens de vakantiedagen alsook op andere dagen met een uitzonderlijke drukte.

Gepubliceerd op vrijdag 17 september 2021 11.00 u.