Stad Oostende zorgt voor koesterweide voor sterrenkindjes

Stad Oostende vormt de kinderbegraafplaats op de Stuiverstraat om tot een koesterweide, een rustige plek voor bezinning en ontmoeting. Er werden onder andere bomen geplaatst, de paddenstoelcolumbaria worden verplaatst en er komen nieuwe zitbanken.

Op de begraafplaats Stuiverstraat is er een aparte kinderbegraafplaats. Stad Oostende wil van deze plaats een koesterweide maken, een rustige plek voor bezinning en ontmoeting.

Er werden ondertussen drie bomen geplant waar ouders van sterrenkindjes een wit lintje kunnen hangen. De ouders die aangifte doen van een overlijden, ontvangen namelijk een lintje om in de bomen van de koesterweide te hangen. Deze aangifte kan in Oostende voor alle stilgeboren kinderen, ongeacht hoe lang ze in de buik gezeten hebben. Ze worden dan symbolisch geregistreerd in het sterrenregister.

Er staan nog een aantal veranderingen op de planning:

  • de paddenstoelcolumbaria worden over de gehele koesterweide verspreid
  • er worden zitbanken geplaatst om extra comfort te bieden
  • in een latere fase wordt de bestaande blauwe omheining vervangen door een groene haag

In november wordt gestart met de verplaatsing van de paddenstoelcolumbaria. Deze werken zullen met de uiterste zorg en respect uitgevoerd worden. De urnenpaddenstoelen komen voortaan op een betonnen ondergrond, die gemakkelijker te onderhouden is. Ook de zitelementen komen op deze ondergrond, zodat er een meer rustig, natuurlijk geheel ontstaat. De stad wil de beschikbare ruimte optimaal benutten door de paddenstoelcolumbaria harmonieus te integreren met de bomen en de toekomstige zitbanken.

Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 14.10 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.