Stad Oostende werkt aan nieuw fietspad in Stationsstraat

Stad Oostende investeert samen met TMVW-AquaRio in een nieuw fietspad in de Stationsstraat. De aanleg start op 1 juni en zal duren tot het einde van dit jaar.

Stad Oostende hecht veel waarde aan de fietsveiligheid in de stad. Daarom wordt er voortdurend gezocht naar oplossingen voor knelpunten. Deze keer is de Stationsstraat aan de beurt. Het nieuwe fietspad wordt aangelegd tussen de spoorweg en de Oudenburgsesteenweg.

Verschillende fasen

De werken starten in juni en zullen in verschillende fasen gebeuren om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Fase 1

Van 1 juni tot 15 juli: de voetpaden worden opgebroken en de waterleidingen worden opnieuw aangelegd. Tijdens deze fase is er éénrichtingsverkeer mogelijk tussen de Amandinestraat en de Oudenburgsesteenweg. Je mag de Stationsstraat dus niet langer inrijden vanaf de vaart.
Van 19 juli tot 08 augustus: tijdens het bouwverlof zal er opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk zijn.

Fase 2

Van 09 tot 31 augustus: De Watergroep saneert twee waterleidingen ter hoogte van het kruispunt Stationsstraat - Oudenburgsesteenweg.

Er zal beurtelings verkeer gelden langs de Oudenburgsesteenweg door middel van mobiele verkeerslichten, dit geldt eveneens enkel voor voertuigen. Er wordt een veilige doorgang voor fietsers voorzien. Er blijft tweerichtingsverkeer mogelijk maar de doorgang wordt onderbroken ter hoogte van de Oudenburgsesteenweg (doodlopende straat). De Stationsstraat zal namelijk doodlopen op de Oudenburgsesteenweg, dit geldt enkel voor voertuigen.

Ook de installatie van de nieuwe waterleiding onderaan de Stationsstraat, zorgt voor wat hinder. De Stationsstraat zal tijdens deze fase bereikbaar blijven vanaf de Zandvoordestraat, maar er zal éénrichtingsverkeer gelden in de Stationsstraat tussen de Zandvoordestraat en de Amandinestraat. Een omleiding via de Amandinestraat en de IJslandstraat wordt voorzien. 

Fase 3

Weekend van 17 & 18 september 2022: ​spooroverweg gesloten omwille van vervanging van de rails.

Vanaf 26 september 2022: 4 weken geen doorgang mogelijk omwille van aanpassingswerken.

De kostprijs van het project bedraagt 761.882,67 euro. Het studiebureau Plantec NV tekende de plannen voor het fietspad uit.

Gepubliceerd op dinsdag 31 mei 2022 9.41 u.