Stad Oostende zet extra in op verkeersveiligheid in de Mariakerkelaan

Stad Oostende wil de verkeersveiligheid aan de scholen nog verbeteren. De Mariakerkelaan is een drukke fietsroute van en naar verschillende scholen en om de omgeving nog fietsvriendelijker te maken, komen er extra verkeersmaatregelen. We werken hiervoor samen met de scholen, de VSV en de Politie.

De Mariakerkelaan tussen de Nieuwpoortsesteenweg en de Torhoutsesteenweg is een veelgebruikte route door fietsers en voetgangers. Er zijn al vrijliggende fietspaden en de Mariakerkelaan is al zone 30, maar omdat er heel wat leerlingen de straat moeten oversteken zet Stad Oostende daar ook extra op in.

Extra verkeersmaatregelen

De zijde van de Mariakerkelaan tussen de Torhoutsesteenweg en de Stuiverstraat wordt heraangelegd met extra aandacht voor de fietsers en voetgangers.

Op de kruispunten van de Mariakerkelaan met de Eigen Haardstraat en de Eikenlaan en aan de Batterijstraat en de Lariksenlaan komen er nieuwe zebrapaden. Aan het Stedelijk kinderdagverblijf Wiegelied (Mariakerkelaan 272) komt er ook een nieuw zebrapad met groene ondergrond. Dit zebrapad heeft een educatieve functie en wijst de weggebruikers op de aanwezigheid van jonge kinderen.

Ook worden er ‘punaises’ geplaatst. Dat zijn markeringen op de rijweg in de vorm van een cirkel die het verkeer vertragen, waar je mag en kan over rijden

De werken zijn gestart op 2 mei 2024 aan Kinderdagverblijf Wiegelied. Daarna volgen de Eigen-Haardstraat en de Batterijstraat en de werken zullen ongeveer een maand duren. De doorgang voor het autoverkeer blijft gegarandeerd via beurtelings verkeer. Voor fietsers en voetgangers is er steeds doorgang en voor het busverkeer zijn er ook geen gevolgen.

Gepubliceerd op maandag 6 mei 2024 15.33 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.