Stad Oostende zet infocoaches in tijdens drukke zomeravonden in de uitgaansbuurt

Tijdens de drukke zomeravonden wordt extra ingezet op een positieve uitgaansbeleving in de uitgaansbuurt. Een nieuw proefproject moet de positieve uitgaanssfeer nog versterken. Met hun zowel preventieve als hulpverlenende rol houden de infocoaches de uitgaansbuurt gezellig en veilig.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van het Uitgaansbeleid van Stad Oostende is het bereiken van een positieve uitgaanssfeer in Oostende. In dit kader werd Quality Nights in de uitgaansbuurt gelanceerd. Quality Nights is een charter dat streeft naar de vermindering van risico's in het uitgaansleven. Dit gebeurt onder meer door een veilige feestomgeving te creëren en feestvierders middelen aan te bieden om gezondheidsrisico's tijdens het uitgaan te verminderen.

Tijdens de drukke zomeravonden willen we extra inzetten op een positieve uitgaansbeleving in de uitgaansbuurt. Hiervoor zullen infocoaches worden ingezet via Flowgent. Op 5-6 augustus; 12-13-14 augustus en 19-20 augustus, telkens van 22.00 uur tot 03.00 uur, kan je deze infocoaches terugvinden in het straatbeeld van de Oostendse uitgaansbuurt.

Infocoaches maken contact met het uitgaanspubliek en beantwoorden hun vragen. Ze hebben een hulpverlenende en preventieve functie en genoten een opleiding EHBO, Harm Reduction, omgaan met grensoverschrijdend gedrag en conflicthantering. Ze vallen op een positieve manier op in het straatbeeld, omwille van hun gekleurd hesje. Op die manier kunnen ze bijdragen tot een veilige en betere uitgaanservaring. Infocoaches komen niet tussen bij eventuele agressie-incidenten, maar staan nauw in contact met de Lokale Politie.

In augustus zijn de infocoaches voor het eerst aan zet in de Oostendse Uitgaansbuurt. Na de zomer zal het project worden geëvalueerd.

Gepubliceerd op vrijdag 5 augustus 2022 15.16 u.